BEDRIFTSTEKNOLOGI

Snart skal Windows-utviklere få samarbeide

Microsoft sentrale server for utviklergrupper har ennå ikke kommet på markedet. Men nå er det like før.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mars 2006 - 13:13

Da Microsoft lanserte Visual Studio 2005 Team System i november i fjor, var det én sentral komponent som manglet - Team Foundation Server. Serveren skal knytte sammen de separate klientverktøyene beregnet for henholdsvis programvareutviklere, programvarearkitekter og programvaretestere. Nå er det klart at serveren vil bli tilgjengelig senere denne måneden.

Serveren er en svært viktig del av Microsofts ALM-plattformApplication Lifecycle Management). Den skal tilby en rekke nye muligheter for samarbeid mellom de ulike deltakerne av utviklingsprosesser, i tillegg til at den blant annet inkludere et sentralt system for versjonskontroll, rapportering av statisk kodeanalyse og verktøy som skal hjelpe prosjektledere med å administrere og overvåke progresjon og status til prosjektene. Serveren vil også fungere som et datavarehus.

Daglig leder for Microsofts Visual Studio Team System-gruppe, Rick LaPlante, sier til Computerworld.com at arbeidet med Microsofts ALM-plattform startet opp allerede i 1999. Etter et par år med diskusjoner ble det bestemt at selskapet skulle bygge sitt eget system, framfor å kjøpe ett.

    Les også:

Versjonen som kommer nå, vil mangle en Internett-aksessfunksjonalitet som tidligere er blitt lovet. Dermed vil Internett-aksessen være svært begrenset i denne utgaven. En fiks er foreløpig bare på "tegnebordet". Den første versjonen støtter derimot VPN-basert samarbeid.

På sikt planlegger Microsoft å inkludere enda flere roller i selskapets ALM-plattform. Blant annet kan dette gjelde databaseanalytikere. Det sees også på muligheten for å tilby plattformen via Internett, slik at den kan driftes og tilbys av tredjeparts tjenesteleverandører. Dette vil blant annet kreve muligheten for å angi begrensninger i tilgangen til driftsystemets CPU-er.

LaPlante fortalte Computerworld.com at selskapet i forbindelse med neste utgave av Visual Studio, kjent under kodenavnet Orcas, vil publisere spesifikasjonene allerede før verktøyene blir bygget og tilbudt som testversjoner. Orcas-spesifikasjonene kan ventes å bli tilgjengelige innen fire til fem måneder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.