Snart slutt for Firefox 2

Fortsatt bruk av Firefox 2 kan snart bli en sikkerhetsrisiko.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. nov. 2008 - 11:08

All programvare inneholder feil, og nettlesere er blant programmene som er mest sårbare for slike feil, siden de primært brukes til å tolke filer og data som andre har laget.

Derfor kommer det stadig sikkerhetsoppdateringer til de vanligste nettleserne.

Mozillas Firefox er intet unntak. Firefox 3, som ble lansert i juni i år, har allerede blitt oppdatert fire ganger. Tre av disse oppdateringene har inneholdt sikkerhetsfikser. Til den forrige versjonen, Firefox 2, har det kommet 18 oppdateringer.

Men nå er det snart slutt på oppdateringene til Firefox 2. Mozilla har som policy å støtte tidligere produkter i seks måneder etter at en ny versjon har blitt lansert. Det betyr at støtten for Firefox 2 vil opphøre i midten av desember.

Dette vil påvirke ganske mange. For det første er det fortsatt mange som benytter Firefox 2. Blant Firefox-brukerne som leser digi.no, benytter nesten 7 prosent fortsatt Firefox 2. De øvrige benytter den nyeste versjonen. Det er uklart hva som er årsaken til dette, men

Men når Mozilla avslutter støtten for Firefox 2, avsluttes også støtten for presentasjonsmotoren Gecko 1.8. Denne benyttes av flere andre produkter, inkludert Thunderbird 2, SeaMonkey 1.1 og Camino 1.5.

De eksterne prosjektene vil trolig måtte seile i sin egen sjø. Det er litt mer uklart hva som vil skje med for eksempel Thunderbird 2, som er et Mozilla-produkt. Thunderbird 3 er riktignok under utvikling, men den vil ikke bli lansert i år. Den første betaversjonen vil trolig bli sluppet om kort tid.

Men i september skrev Mozillas Michael Conner at stiftelsen i en eller annen form vil støtte Thunderbird i henhold til livsløpspolicyen, slik det også ble gjort med 1.0 og 1.5-utgavene.

Thunderbird 2 ble oppdatert så sent som i går. Versjon 2.0.0.18 fjerner sju begrensede eller moderate sårbarheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.