BEDRIFTSTEKNOLOGI

Snart slutt på egen Skype-konto

Vil kreve Microsoft-konto for nye brukere.

Skype ble kjøpt av Microsoft for omtrent to år siden. Tjenesten blir gradvis integrert tettere med Microsofts øvrige tjenester.
Skype ble kjøpt av Microsoft for omtrent to år siden. Tjenesten blir gradvis integrert tettere med Microsofts øvrige tjenester. Bilde: Skype
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. sep. 2013 - 09:58

Fram til nå har det vært mulig for helt nye Skype-brukere å opprette en egen Skype og benytte denne for innlogging i lynmeldings- og telefonitjenesten. Men i forrige uke ble det klart at dette gradvis vi ta slutt. I stedet vil den Microsoft-eide tjenesten snart kreve at nye brukere tar i bruk en Microsoft-konto, enten en eksisterende eller en nyopprettet.

I et blogginnlegg skriver Skype at dette skal gjøre registreringen raskere, enklere og sikrere. Microsoft-kontoene støtter blant annet to-trinns autentisering.

Endringen skal i alle fall foreløpig ikke gjelde brukere som allerede har separat Skype-konto.

For Microsoft er det selvfølgelig hensiktsmessig at brukerne av Skype benytter samme konto som også gir dem tilgang til selskapets øvrige tjenester, inkludert SkyDrive og Outlook.com. Det gjør det også enklere for Microsoft å integrere tjenestene.

For brukere som allerede har Microsoft-konto fordi de tidligere å ha tatt i bruk tjenester som Messenger, Hotmail eller Outlook.com, er det svært enkelt å ta i bruk Skype, siden man i praksis allerede er klargjort for dette. Det er bare å benytte samme brukernavn og passord som for de andre Microsoft-tjenestene når man tar i bruk Skype for første gang.

I skrivende stund er det fortsatt mulig å registrere en separat Skype-konto, men dette tar trolig slutt innen kort tid. Hvilke planer Microsoft har for eksisterende brukere som benytter Skype-kontoen, er ukjent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.