Sneglepost slår e-post i departementene

Brev sendt med vanlig postgang har kommet frem til mottakeren raskere enn en epostmelding. Dette har vært virkeligheten i departementene den siste måneden.

Nå skal de verste problemene være løst, sier informasjonssjef Kjell Brataas i Statens Forvaltningstjeneste til digi.no.

- Det stemmer at det har vært mer forsinkelser enn det som er vanlig i systemet i det siste. Problemet har vært at vi ikke har vært klar over problemet.

Flere departementsansatte digi.no har vært i kontakt med, sier at de har sluttet å bruke e-postsystemet for meldinger. Internpost og vanlig postgang har i flere tilfeller gått raskere, mener de.

Ifølge Brataas skal systemet nå bli raskere, etter at det er satt opp et filter i e-postsystemet. Med dette filteret skal ikke store filer lenger kunne blokkere hele systemet.

Med dette filteret på plass skal 80 prosent av e-posten være fremme hos mottaker i løpet av ett minutt.

Likevel kan ikke Brataas love at alle problemene forsvinner med dette filteret, og rundt to prosent av meldingene kan fortsatt komme til å bruke opp til ett døgn før de havner i mottakerens postkasse.

- Vi har ikke funnet svaret på nøyaktig hva det er som forsinker systemet, sier Brataas.

En mulig flaskehals er konverteringen mellom systemene. All e-post mellom departementenes Telmax-system og Internett, må først innom en base hos Telenor der beskjedene oversettes mellom systemene.

Til toppen