Snevrere regler for å oppgradere til Vista

Snevrere regler for å oppgradere til Vista

Microsoft har endret regelen for hvordan man kan installere oppgrader-utgaven av Vista.

Med Windows Vista har Microsoft innført et klarer skille mellom oppgrader-utgaven av operativsystemet, og den utgaven som må brukes dersom man skal installere Vista på en PC der det ikke finnes en tidligere utgave av Windows.

Etter den tidligere modellen, kunne man ta en Windows-fri PC og installere en ny versjon av Windows ved å bruke en oppgraderingslisens, og legge inn en gyldig CD med en eldre Windows når installasjonsprosessen sjekker hva man oppgraderer fra. En bruker som vraker sin eldre maskin for å bygge en ny, får med dette den nyeste Windows-utgaven på den nye maskinen med utgangspunkt i Windows-lisensen til den gamle, uten å måtte installere den eldre Windows på den nye maskinen, og uten å snyte Microsoft for en lisens.

Den nye modellen, som altså dukker opp med oppgraderingslisensen for Windows Vista, krever at en tidligere Windows-utgave skal være installert på maskinen som oppgraderingslisensen for Vista skal brukes på. Det står klart i betingelsene: «Man kan ikke bruke en oppgraderingsnøkkel for å gjøre en ren installasjon av Windows Vista.»

Nyordningen setter en effektiv stopper for at man kan komme ut av oppgraderingsprosessen med to lovlige Windows-installasjoner i stedet for én, noe som var mulig med den gamle ordningen. Det kan være en grunn til at det merkes en viss misnøye med nyordningen blant selvbyggere, som nå føler større press på å skaffe fullverdige lisenser.

    Les også:

Til toppen