Snikavslørte LG en «super iMac»?

8K-oppløsning er neste skritt, mener skjermprodusenten.

Snikavslørte LG en «super iMac»?
Fordelene med 8K-oppløsning, ifølge LG. Bilde: LG

I fjor høst slapp Apple en iMac-modell med en sylskarp 5K-skjerm på 27 tommer, noe som imponerte mange. Oppløsningen er meget høy samtidig som prislappen er relativt hyggelig. 

Det kan imidlertid se ut til at det ikke stopper der, og at Apple planlegger å komme med en maskin som har enda flere piksler på den innebygde skjermen, nemlig 8K. 

Det som er veldig uvanlig er at nyheten kom via en pressemelding fra LG, som leverer mange av skjermene Apple bruker. Pressemeldingen dukket egentlig opp forrige uke, men det er først i går at man ble oppmerksom på den. 

Pressemeldingen i seg selv handler om 8K-teknologier generelt, og om hvordan LG gjør seg klare til å inkorporere oppløsningen i sine skjermer. LG har blant annet vist prototyper på 8K-skjermer på CES-messen.

Les også: Denne pluggen baner vei for 8K.

Det snakkes også om fordelene med denne ekstreme oppløsningen, som innebærer enda klarer og virkelighetsnært bilde. 8K-oppløsningen er på 7680x4320 piksler. Det er den høyeste oppløsningen menneskeøyet kan se, mener LG, og vil avslutte oppløsningsdebatten når den er bredt tilgjengelig.

Apple på banen?

I samme pressemelding skrives altså skjermprodusenten at Apple har kunngjort en iMac med 8K-oppløsning som skal lanseres senere i år. 

Saken er altså at Apple har absolutt ikke snakket om et slikt produkt, og det er dermed ganske uvanlig for en såpass viktig partner å forsnakke seg på denne måten - hvis opplysningene virkelig stemmer. Det stod imidlertid svart på hvitt i pressemeldingen - som nå er fjernet. 

Tiden får vise om en 8K iMac virkelig er på vei senere i år, eller om det hele bare er en misforståelse. 8K-teknologi er fortsatt i et tidlig stadium, men uansett er det ingen tvil om at utviklingen fortsetter ustanselig i retning av høyere oppløsninger.