Sniktitt på Windows 8-apper

Full oversikt over tilbudet.

Sniktitt på Windows 8-apper
MetroStore Scanner gir en kjærkommen oversikt over alle Windows 8-apper, også i andre land. Bilde:

Microsofts nye distribusjonskanal for programvare til Windows 8 og Windows RT, den innebygde Windows Store, er bare tilgjengelig fra de to nevnte operativsystemene.

En offisiell webutgave foreligger ikke, men de på eldre Windows-versjoner eller andre plattformer kan likevel få en uttømmende oversikt over tilbudet:

MetroStore Scanner er en nyttig slovakisk nettjeneste som ramser opp alle Windows 8-applikasjoner.

I motsetning til offisielle Windows Store gjør dette tredjeparts initiativet det også mulig å se hvilke applikasjoner som finnes i ulike land.

Hver enkelt oppføring gir detaljer om utgivelsen og lenke til en nærmere beskrivelse inkludert skjermbilder hos Microsoft. Det er ikke mulig å laste ned programvaren fra tjenesten, men det er heller ikke hensikten.

Ved siste oppdatering i dag mandag skal det finnes i alt 37.902 forskjellige Windows 8-apper ifølge nettstedet. 21.541 av disse oppgis å være tilgjengelig på det norske markedet.

Sortimentet er nær doblet siden begynnelsen av desember 2012, men likevel langt bak de heftige målene Microsoft har satt seg. Programvaregiganten har uttalt at de håper å ha 100.000 Windows-apper på plass innen tre måneder etter Windows 8 ble lansert, altså innen utgangen av januar 2013.

    Les også: