BEDRIFTSTEKNOLOGI

Snow Suite: Driftsverktøy for PC-nettverk

Snow Software tjener på at bedrifter er ute etter å spare penger på vedlikehold av nettverk.

Liv T. Mytting
5. feb. 1998 - 11:17

Hovedpoenget med verktøyet Snow Suite, er å forenkle administrasjonsrutinene i et Windows-nettverk. - Alle som drifter et nettverk med 25 PC-er eller mer, har et behov for å forenkle rutinene, sier daglig leder Pål Gundersen til digi.no. Verktøyet er utviklet for alle Windows-plattformer med hovedvekt på Windows NT, og det selges nå i versjon 2.0.

Snow Suite kan gjøre det mulig for IT avdelingene i større bedrifter å bruke mindre tid på brukerstøtte og feiloppretting. Etter at pakken er installert hos bedriften og IT-avdelingen er lært opp i å bruke verktøyet, er Snow Suite for brukeren et program som rusler og går i bakgrunnen. De ansatte kommer egentlig bare i kontakt med et program som tar seg av utskrifter og koblingen mot de forskjellige skriverne i en bedrift.

Ellers er de ulike programdelene mest synlige når for eksempel Word installeres på nytt. - For det er nemlig det som skjer dersom en fortvilt sekretær ringer opp IT-avdelingen og ber om hjelp. Har programet sluttet å reagere, går en nettverksansvarlig inn i Snow Suite og finner vedkommende brukers oppsett. Ved å forandre på et par variabler eller omprogrammere Snow-applikasjonen for denne bruker, blir det liggende en kommando som sier at neste gang denne brukeren åpner Word, skal programfilen hentes fra nettverket og installeres på nytt på denne maskinen.

Sekretæren på sin side, får beskjed om å starte programmet på nytt, uten å omstarte maskinen. Et kjapt skjermbilde fra Snow Suite forteller at programmet installeres. Dette skjer omtrent samtidig med at Word startes og tas i bruk av sekretæren.

I tillegg til å håndtere installasjoner og utskrifter, kontrollerer Snow Suite den enkelte bruker på den måten at de ansatte får forskjellige tilgangsnivåer. Mens en ansatt bare har tekstbehandling og grafiske programmer på sin maskin, kan en annen ha økonomisystemene. - Det er opp til bedriften å bestemme i hvilken grad de skal kontrollere brukernes maskiner, forteller Gundersen. - I enkelte bedrifter er det ikke mulig å legge inn nye programmer på maskinen, og de ansatte har bare tilgang til de programmene som ligger på fellesområder, forklarer han. Andre steder kan de ansatte ha lov til å operere fritt med sin egen harddisk. Verktøyene i Snow Suite tilpasses av IT-avdelingen.

Verktøypakken fra Snow Software er utviklet i Borlands Delphi og Visual C, samt assemblerkode der hvor problemene ikke lot seg løse på andre måter. De fire utviklerne i Snow begynte å programmere verktøypakken slik at den skulle støtte 32-bits operativsystemer med en gang dokumentasjonen for Windows API-ene (Application Programming Interface) ble frigitt av Microsoft. De er allerede i full gang med å tilpasse Snow Suite til Windows NT 5.0 og Windows 98, selv om sistnevnte vil være mest beregnet på hjemmemarkedet. - Planen er å ha Snow for Windows NT 5.0 ferdig lenge før konkurrentene, sier Gundersen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.