JUSS OG SAMFUNN

Snowden vil bli i Russland

Spion-varslerens visum løper ut om få uker.

I DEKNING: I hjemlandet USA er NSA-varsleren og den selverklærte spionen Edward Snowden siktet for forræderi etter å ha offentliggjort enorme mengder topphemmelige dokumenter om amerikanernes overvåkning av data- og telenett verden over.
I DEKNING: I hjemlandet USA er NSA-varsleren og den selverklærte spionen Edward Snowden siktet for forræderi etter å ha offentliggjort enorme mengder topphemmelige dokumenter om amerikanernes overvåkning av data- og telenett verden over. Bilde: imago/Manngold/ All Over Press
10. juli 2014 - 07:24

Moskva (NTB-AFP-Reuters): Edward Snowden har søkt om få utvidet oppholdstillatelsen i Russland, ifølge amerikanerens advokat.

30 år gamle Snowden fikk innvilget midlertidig asyl i Russland i fjor. USA har siktet ham for spionasje, og krever ham utlevert.

– Vi har levert søknaden om å få forlenget oppholdet hans, bekrefter advokat Anatolij Kutsjerena til russiske medier.

Snowdens nåværende asyl gir ham rett til å være i Russland til 31. juli.

En av Snowdens advokater sa i juni at han forventet at Moskva kom til å forlenge varslerens visum.

President Vladimir Putins manglende vilje til å utlevere Snowden til USA er blant en rekke momenter som gjør at forholdet mellom de to landene er anspent.

Snowden arbeidet for National Security Agency (NSA) da han i mai 2013 forlot USA med store mengder topphemmelige etterretningsdokumenter. De delte han med ledende medier verden over, som ved hjelp av informasjonen har avdekket massiv amerikansk overvåking av internasjonal tele- og datatrafikk. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.