Snur i synet på Office-flytting

Microsoft har endret betingelsene.

Snur i synet på Office-flytting
Steve Ballmer og Microsoft har kommet på bedre tanker om hvilke rettigheter selskapets Office 2013-kunder bør ha til ta med seg programvaren fra én datamaskin til en annen. Bilde: Microsoft

Microsoft kunngjorde i går at selskapet igjen har gjort det mulig å flytte Office 2013 fra én pc til en annen, men maksimalt hver 90. dag. Dette er en rettighet som har blitt gitt kundene av blant annet Office 2010, men som forsvant fra lisensavtalen for detaljhandel av Office 2013. Den eneste situasjonen hvor det var tillatt å flytte Office 2013-installasjonen til en annen pc, var dersom pc-en gikk i stykker under garantitiden på ett år.

Microsoft endrer nå tilbake til de betingelsene som gjelder for Office 2010. I kunngjøringen oppgis tilbakemeldinger fra selskapets kunder som årsak. Det er tydelig at mange har blitt opprørt av en slik innskrenkning av rettighetene.

Endringen gjelder Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013, Office Professional 2013 og installasjonen av separate Office 2013-applikasjoner.

Selv om lisensavtalen som følger med Office 2013 ennå ikke har blitt endret, gjelder endringen om rettighetene til å flytte programvaren, umiddelbart.

    Les også: