RESULTATERFINANS

Snuser på Yahoo

Kan bli snappet opp av oppkjøpsfond.

Flere oppkjøpsfond skal være interessert i å kjøpe Yahoo og spekulasjonene om hvem som vil eie det tidligere så mektige nettselskapet er i full gang.
Flere oppkjøpsfond skal være interessert i å kjøpe Yahoo og spekulasjonene om hvem som vil eie det tidligere så mektige nettselskapet er i full gang. Bilde: REUTERS /Fred Prouser
16. sep. 2011 - 09:16

Det har stormet rundt Yahoo de siste ukene. Selskapets toppsjef, Carol Bartz, fikk sparken via telefon i starten av forrige uke og siden har det rast spekulasjoner om Yahoo vil overleve som et selvstendig selskap eller bli slukt av noen andre.

Torsdag i forrige uke uttalte styremedlem, gründer og tidligere toppsjef Jerry Yang til de ansatte at Yahoo ikke var til salgs. Torsdag kveld norsk tid kunne Wall Street Journal melde at flere potensielle kjøpere har banket på døren til selskapet.

Oppkjøpsfondet Silver Lake Partners skal være en av interessentene som har kontaktet selskapets styre for å sondere mulighetene for en transaksjon. Men så langt skal yahoo ha signalisert til potensielle kjøpere at de ikke har noen hast. Men kilder sier til Wall Street Journal at styremedlemmer har en høyere prioritet på å utredede salg av hele eller deler av virksomheten enn å finne en ny toppsjef.

Selskapet er under sterk konkurranse fra blant annet Facebook, som kan true selskapets langsiktige vekstpotensial, samtidig som de har slitt med å tilpasse seg et stadig mer mobilt brukerfokus. Og for oppkjøpsfond kan det være interessant å snappe opp selskapet.

Riktig nok har de ikke kunnet vist til særlig vekst de siste årene, men de er lønnsomme og får de omstrukturert sin nettannonse-enhet kan regnestykket bli positivt for de som er villige til å ta risikoen. Torsdag ble det kjent at Yahoo går i kompaniskap med Microsoft og AOL for å utfordre Facebook og Google på nettopp nettannonsering.

Samtidig har selskapet to viktige eiendeler i det kinesiske og japanske søkemarkedet. De eier 40 prosent av Alibaba Group i Kina samt 35 prosent av Yahoo Japan, som beregnes til å stå for en tredjedel av selskapets markedsverdi på 18 milliarder dollar, 102 milliarder norske kroner. Disse to enhetene ligger godt an til å bli solgt, og ifølge Wall Street Journal skal selskapet lenge ha vurdert å gjøre nettopp det.

Samtidig har aktivistiske aksjonærer, som kjøper seg opp i selskap for å kreve store forandringer i strategi for å øke verdien av aksjene, begynt å se på Yahoo. Forrige uke ble det kjent at en slik investor, Daniel Loeb, har kjøpt seg opp til en eierandel på 5 prosent. Hans krav har vært at styret trekker seg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.