Sofistikerte Alcatel mobiltelefoner

I motsetning til mange av sine konkurrenter prøver ikke Alcatel å lage verdens minste mobiltelefon. Alcatels nye telefoner er små, men fokus er først og fremst satt på design, brukervennlighet og tekniske spissfindigheter.

I motsetning til mange av sine konkurrenter prøver ikke Alcatel å lage verdens minste mobiltelefon. Alcatels nye telefoner er små, men fokus er først og fremst satt på design, brukervennlighet og tekniske spissfindigheter.

Alcatel kommer i løpet av neste halvår med tre nye mobiltelefonmodeller i sin One Touch-serie. Den første som er tilgjengelig i disse dager, One Touch Easy (øverste bilde), er en forbrukermodell der design, robusthet og brukervennlighet er satt i sentrum.

- Med denne vil vi treffe massene. Dette er telefonen for dem som er opptatt av design og brukervennlighet, sier direktør for Alcatels Mobildivisjon, Patric Liot til digi:tele. Han forteller at den avanserte bruker må vente til senere på våren når One Touch Pro blir introdusert.

- One Touch Pro (bildet i midten) er en avansert telefon men likevel enkel å bruke, sier Liot. Han forklarer at One Touch Pro dessuten har den unike egenskap at den tillater kommunikasjon via Internet uten tilgang på modem.

 - Vil du kommunisere via en PC, kobler du simpelthen telefonen direkte til kommunikasjonsporten. Du trenger ikke PC-kort eller tilsvarende. Det er dessuten mulig å kommunisere direkte på nettet via telefonen. Dette gjelder også streifing dersom nettstedene har lagt opp til mobil streifing, sier Piot og viser hvordan man kan redigere bokmerker og laste e-post direkte ned på telefonen.

Den mest avanserte telefonen som ble vist under fredagens Alcatel-pressekonferanse på CeBIT, lar likevel vente på seg ennå en stund før den er tilgjengelig for sluttbruker. One Touch Com (bildet nederst) som er navnet på toppmodellen, er et sant klenodium for teknofriken, og vil bli lansert i løpet av fjerde kvartal.

- Dette er for den virkelig kravstore kunde som trenger et spekter av kommunikasjons- muligheter, sier Liot. Han er likevel ikke enig i at telefonen kun er for de "teknogale".

- Her kan jeg skrive inn en melding for hånd og sende den til mottaker dersom alle linjer er opptatt, sier Pivot, og demonstrerer telefonen som ligner mest på en miniatyrutgave at den tidligere Newton PDAen som Apple forsøkte seg på. Telefonen har trykkfølsom skjerm, og kun de mest essensielle funksjoner har fått fysiske knapper.

- Hovedpoenget er at den skal være enkel å bruke, avslutter Liot.

Til toppen