BEDRIFTSTEKNOLOGI

Soft Wi-Fi: Trådløst hjemmenett til halv pris

Microsoft og Intel arbeider med "Soft Wi-Fi", en løsning som kan halvere prisen på trådløse lokalnett til hjemmebruk.

16. apr. 2002 - 11:45

Wi-Fi står for "Wireless Fidelity", et begrep som brukes av bransjeorganisasjonen Wireless Ethernet Compatibility Alliance som skal sikre at utstyr basert på standarden IEEE 802.11 for trådløst lokalnett er gjensidig kompatibelt, selv om det stammer fra forskjellige leverandører.

Det brukes populært om enhver, underforstått kompatibel, løsning for trådløst lokalnett.

Det "Soft Wi-Fi" prøver å gjøre, er å finne en løsning som kan senke prisen på trådløst lokalnett for forbrukere. Idéen er at en kombinasjon av programvare og svært rimelig maskinvare kan gjøre en vanlig PC til basestasjon for et lite trådløst nettverk. Noe av den programvaren som i dag kjøres på spesialiserte kretser i en basestasjon, overlates til PC-ens operativsystem, slik at maskinvaren begrenses til et innstikkskort eller en USB-enhet med det minimum som trengs for å sende og motta radiosignalene. Man antar at dette vil minst halvere de samlede kostnadene i forhold til en fullverdig basestasjon.

Ulempen er at funksjonene som maskinvaren skal avlastes med, ideelt sett krever et sanntidsoperativsystem, noe Windows ikke er. Følgelig vil "Soft Wi-Fi" ha langt mindre kapasitet, selv om man finner fram til løsninger som verner Wi-Fi-håndteringen mot det PC-en ellers arbeider med.

Det innebærer at Soft Wi-Fi antakelig ikke vil kunne brukes i annet enn hjem eller andre miljøer med et begrenset antall samtidige brukere, og begrensede krav til ytelse.

Ifølge EE Times er løsningen Intel arbeider med, fortsatt på forsøksstadiet, og selskapet ønsker ikke å antyde når det kan tenkes å ha noe produkt klart til markedet.

Ifølge Wininformant og ZDNet, vil Microsoft presentere sin løsning for Soft Wi-Fi på en konferanse i Seattle denne uka, den årlige Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC).

Wininformant mener å vite at Microsoft vil tilby en offentlig beta innen utgangen av april.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.