BEDRIFTSTEKNOLOGI

Softricity vinner tilhengere i norske konsulenthus

Softricity tilbyr en løsning som forenkler driften av applikasjoner i Citrix- og PC-miljøer.

4. mai 2004 - 13:11

For om lag et år siden introduserte tynnklientselskapet Commaxx løsningen Softgrid fra amerikanske Softricity i Norge. Nå har to store norske konsulenthus, Egroup og Technet, tegnet avtaler med Commaxx som knytter dem til partnerprogrammet Softricity Premier Solutions Provider.

SoftGrid er en plattform som gjør at klienter – enten Windows PC-er eller terminalservere – kan forsynes med applikasjoner fra én sentral server. Løsningen innebærer at applikasjonene holdes atskilt fra PC-ens eller terminalserverens operativsystem, etter Softricitys patenterte teknologi. Den sentrale serveren samler all programvare, og overfører den til sine klienter etter hvert som de ber om flere komponenter. Det lokale operativsystemet forholder seg kun til SoftGrid, og filsystem og registry-innstillinger knyttet til hver enkelt applikasjon opererer i et virtuelt miljø.

Gevinsten i PC-miljøer er at applikasjoner installert under SoftGrid ikke etterlater varige spor på den enkelte PC-en i form av registry-innstillinger, DLL-filer og så videre. Den som styrer den sentrale SoftGrid-serveren kan enkelt fjerne, installere og oppgradere på de enkelte PC-ene, og tildele brukere applikasjoner etter hvilke rettigheter de har.

I store Citrix-miljøer forenkles driften av terminalserverne, fordi man slipper å føre streng kontroll med hvilke servere som kan tilby hvilke applikasjoner. Trenger en bruker en bestemt tjeneste, og rettighetene ellers er i orden, formidles den ønskede applikasjonen fra den sentrale SoftGrid-serveren til terminalserveren etter hvert som brukeren trenger den.

Erfaringen er at dette bidrar til vesentlig større stabilitet og utnyttelse av maskinressursene, og gir store gevinster innen applikasjonsdrift i tynnklientmiljøer.

Både Egroup og Technet mener SoftGrid vil være et viktig tilskudd til deres arbeid med løsninger for Windows- og terminalservermiljøer. Commaxx mener SoftGrid passer inn i den nye trenden «dynamisk databehandling» eller «utility computing» der applikasjoner tilbys klientmaskiner på forespørsel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.