Software Innovation kjøper IT Consult

Software Innovation melder om god ordretilgang og trenger flere folk. Selskapet kjøper nå inn kompetanse og ressurser for å få prosjektene unna.

Software Innovation melder om god ordretilgang og trenger flere folk. Selskapet kjøper nå inn kompetanse og ressurser for å få prosjektene unna.

Software Innovation ASA melder i dag at selskapet kjøper det norske konsulentselskapet IT Consult AS.

IT Consult AS (ITC) er et norsk konsulentselskap med kompetanse på Microsoft teknologi, utvikling av Web-/Internet-løsninger samt ulike tekniske driftsløsninger. Selskapet har blant annet utviklet et komponentbasert Web-portal rammeverk (WebPort) for gjenbruk i prosjekter.

IT Consult har 43 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

- Dette er et meget bra selskap med en god track-record og denne kompetansen vil bli en viktig positiv bidragsyter til neste år, sier konserndirektør Geir Abelseth til digitoday.no. Selskapet har økt antall ansatte fra rundt 30 til 43 siden i fjor

- Vi har såpass bra kontrakt-tilgang nå at vi ikke kan basere oss på organisk vekst alene. IT Consult kan bidra både i enkeltprosjekter og i utviklingen av selskapet, fortsetter Abelseth.

Den endelige prisen vil bli fastsatt på grunnlag av en såkalt earn-out modell, hvor minimumsvederlaget er satt til 215.500 Software Innovation aksjer, tilsvarende 23,7 millioner kroner med dagens kurs.

I tillegg kommer en earn-out med en mulig tilleggsbetaling, basert på driftsresultatet før renter og skatt i perioden fra overtakelsestidspunktet og frem til 31.12.01. Total betaling er fastsatt driftsresultatet før renter og skatt for 13-månedersperioden fra 01.12.00, multiplisert med en faktor på 5,3.

- Vi regner med at selskapet vil ende med et driftsresultat før renter og skatt på minimum 5 millioner kroner til neste år. I år regner vi med at omsetningen vil ende mellom 23 og 25 millioner kroner, avslutter Abelseth til digitoday.no.

De ansatte i IT Consult vil ha en bindingstid på deres aksjer på 2,5 år.

Software Innovation har i dag også gjennomført en rettet emisjon av 500.000 aksjer til kurs 110,- kroner per aksje. Aksjene er plassert hos profesjonelle investorer. Brutto emisjonsbeløp utgjør 55 millioner kroner.

Samtidig er det gjennomført en rettet plassering i forbindelse med ansattes salg av opsjoner på tilsammen 222.325 aksjer til kurs 110,- kroner per aksje.

Til toppen