RESULTATERFINANS

Software Innovation kjøper konkurrent

Frode Haugli har ikke mye penger å rutte med, men prioriterer allikevel å kjøpe et selskap.

13. mars 2007 - 08:56

Software Innovation har ikke mye penger etter mange år med svake resultater, men det hindrer ikke selskapets toppsjef, Frode Haugli, fra å gå offensivt til verks og kjøpe en av konkurrentene.

Software Innovation forteller i en pressemelding at de kjøper dokumenthåndterings-selskapet SaveIT for 27 millioner kroner. Halvparten av betaling skjer i kontanter, mens resten betales med aksjer i Software Innovation. På tross av det finansieres kjøpet gjennom en delvis garantert emisjon for å hente inn 60 millioner kroner i frisk kapital.

Emisjonen gjøres i form av å utstede 5 millioner nye aksjer, prissatt til 12 kroner per aksje. Selskapet har sikret seg garantier for 3 millioner av aksjene. Nåværende aksjonærer får fortrinnsrett i emisjonen.

Ifølge Software Innovation skal SaveIT være den ledende aktøren innen dokumenthåndtering i det private norske markedet. Selv henter Software Innovation mer enn halvparten av sine inntekter fra offentlige kunder.

SaveIT ble etablert i 2001. De har i overkant av 80 installasjoner, og selskapet har 26 ansatte. I 2006 omsatte de for 34 millioner kroner og av det nådde de et overskudd på 2,5 millioner kroner.

Kjøpet begrunnes med at SaveIT vil være med på å rendyrke selskapets virksomhet. Software Innovation har tidligere uttalt at de har som strategi å fokusere på å hjelpe nordiske kunder med å styre, håndtere og dele informasjon og dokumenter.

- Vi har nettopp annonsert en ny strategisk retning hvor vi fokuserer og rendyrker selskapet. SaveITs kundebase og kompetanse styrker oss innen vår strategiske kjerne, sier Frode Haugli, konsernsjef i Software Innovation, i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.