Software Innovation rykker inn i Finland

Jubler for gjennombrudd bare uker etter at Tieto slukte dem.

Software Innovation rykker inn i Finland
FINLAND FOR SINE FØTTER: Software Innovation tror Tieto kan gi dem et stort løft i Norden. Bilde: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Tietos nyanskaffelse Software Innovation har sikret kontrakt med det finske Statskontoret. Det et statlig forvaltningsorgan underlagt landets finansdepartementet med rundt 550 ansatte.

Byråkratene kjøper standardløsningen Public 360 med en avtale som strekker seg over fem år fra oppstarten på nyåret.

Les også: Oppkjøpet av Software Innovation er godkjent

Dette skjer bare måneden etter at det norske programvarehuset ble kjøpt opp av den finske IT-giganten, nettopp med formål å bringe de norskutviklede løsningene for saksbehandling, arkiv og dokumenthåndtering til et bredere marked.

Selskapet går ikke ut med kroneverdien på leveransen, men basert på tidligere avtaler gjetter vi et sted rundt to millioner kroner.

Viktig symbolverdi

Symbolverdien er langt høyere.

For dette er den første fellesleveransen Tieto gjør med Software Innovation. Kontrakten oppfattes som et viktig skritt inn i finsk offentlig sektor, der de håper å kapre flere virksomheter.

Det jobbes nå med flere større avtaler, som Torstein Harlidstad i Software Innovation forløpig ikke kan røpe noe om. At han ser lyst på fremtiden kan det ikke være noen tvil om. Bilde: Espen Solli
- Avtalen er kjempeviktig. Nå er vi i gang og får en tidlig «win». Samtidig vet vi at potensialet er enormt, sier leder for Software Innovation, Torstein Harildstad til digi.no.

Mer om oppkjøpet: - Det er en av Norges IT-juveler som er solgt

Norsk eksport

Enterprise content mangement-løsningen er langt mer utbredt i norsk offentlig sektor. På nordisk nivå har det uttalte målet etter oppkjøpet vært å heve markedsandelen fra 7 til 20 prosent.

- I hvilken grad har det at finske Tieto nå eier Software Innovation bidratt til at dere vant denne kontrakten?

- Å ha finsk kunnskap og erfaringer er helt avgjørende. På samme måte som det er avgjørende å ha svensk kunnskap og erfaringer for å lykkes i Sverige, eller norsk kunnskap og erfaringer i Norge, mener Harildstad.

Det finske finansdepartementet jobber for økt digitalisering av forvaltningen. – Den nye elektroniske sak- og dokumenthåndteringsløsningen er et viktig steg for å forbedre våre tjenester, uttalter Miikka Saarteinen, deputy director i finansdepartementet.

Les også: - Bra at norske IT-selskaper blir solgt

Venter «enormt trøkk»

Hvis du tar med kommunene er Software Innovation er en av de største IT-leverandørene til norsk offentlig sektor, ifølge Torstein Harildstad.

- I Finland er vi ikke det, men nå har vi teamet opp med en aktør som er det på andre områder. Tieto blir en kanal for å komme i dialog med en rekke store finske offentlige virksomheter. Det blir et enormt trøkk nå, både i Finland og Sverige. Vi løper for alt vi kan, avslutter Software Innovation-sjefen.

Fornyer med svensk kommune

I dag melder Tieto også at de har signert en større kontrakt med Sollentuna kommune i Sverige. Her er det snakk om fornyet tillit som leverandør av «helheltige IT-løsninger» i ytterligere tre år. Denne avtalen har en oppgitt verdi på 83 millioner svenske kroner.

- Tieto har lang erfaring fra, og kompetanse om, kommunesektoren i Finland, Sverige og Norge. Oppkjøpet av Software Innovation styrker denne posisjonen, og avtalen med Sollentuna er et resultat av vårt fokus på helhetlige IT-løsninger for offentlig sektor, sier Christian Schøyen, norgessjef i Tieto i en pressemelding tirsdag.