Software Innovation såvidt i pluss

Software Innovation-sjef Per Kveim gikk såvidt i pluss, men er ikke helt fornøyd. Satsing i Danmark kan imidlertid gi store muligheter.

Software Innovation-sjef Per Kveim gikk såvidt i pluss, men er ikke helt fornøyd. Satsing i Danmark kan imidlertid gi store muligheter.

Software Innovation gikk så vidt i pluss, men omsetningen falt noe i andre kvartal. Selskapet har per i dag 503 ansatte, og er etablert i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Resultat før skatt endte på 0,4 millioner kroner i andre kvartal, mot minus 6,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Omsetningen endte på 102,9 millioner kroner i andre kvartal, ned fra 113 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på fem millioner kroner for andre kvartal 2004, mot minus 1,8 millioner kroner i fjor.

- Vi er ikke helt fornøyd det er vi ikke. Vi gjentar at vi venter en positiv cashflow for året, sa Kveim på presentasjonen ifølge iMarkedet.no.

Selskapet melder om et flatt eller uendret marked. Markedsforholdene i offentlig sektor oppleves fortsatt som gode. Selskapet venter ytterligere bedring på det området til høsten.

Privat sektor er imidlertid fortsatt avventende. Den økte forespørselen etter nye prosjekter som ble opplevd i 2. halvår 2003, har ennå ikke resultert i vesentlig økt kontraktsmengde, melder selskapet.

    Les også:

Det har vært knyttet stor interesse til den store rammeavtalen for dokumenthåndtering i offentlig sektor i Danmark. Rammeavtalen går under navnet FESD (Fællesoffentligt Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering). Tidligere har iMarkedet anslått et potensial i avtalen på 187,5 millioner kroner, og da benyttes en markedsandel for Software Innovation på 30 prosent.

Meglerhuset First jekket i midten av juni ned forventningene til en markedsandel i storavtalen til 10 prosent for Software Innovation. I presentasjonen onsdag sa Kveim at han venter en ordreverdi på over 10 millioner kroner i andre halvår på FESD-avtalen. Første avtalen ventes inngått sent i august eller tidlig i september, opplyser Kveim.

Kveim gjentok at Software Innovation fortsatt er positive til avtalen, og at utsiktene for kontrakter er uendret.

Til toppen