RESULTATERFINANS

Software Innovation skal bli størst i Norden

Software Innovation er i ferd med å bli en stor europeisk leverandør i det gryende markedet for salgsstøtte og dokumenthåndtering. Målet er å bli størst i Norden i løpet av året.

Einar Ryvarden
2. mars 1999 - 12:11

Software Innovation (SI) vokser raskt, både gjennom egen aktivitet og oppkjøp. I fjor solgte selskapet systemer for salgsstøtte og dokument-administrasjon for 194,5 millioner kroner, en vekst på 50 prosent (proforma). I tillegg kommer oppkjøpene av fire mindre selskap gjennom året - SI omsatte bare for 87 millioner kroner i 1997. Før skatt satt SI igjen med 20,6 millioner kroner før skatt.

SI er dermed blitt en av de større aktørene i sitt marked i Europa. Systemer som systematiserer kundekontakt og dokumenter vokser med hele 40-60 prosent i året, ifølge analyseselskapet Gartner Group.

Dette skyldes at bare en brøkdel av kundene har skaffet seg slike systemer. Mange bransjeanalytikerer mener dokumenthåndtering blir det neste "må ha"-produktet for store bedrifter etter at de har kjøpt nytt økonomisystem fra SAP eller en av konkurrentene. Totalt var markedet for salgsstøtte- og dokumentstyringssystemer på rundt 10 milliarder dollar i fjor.

- Vi er veldig fornøyd med fjorårsresultatet, sier administrerende direktør Per Kveim. - Vi har vokst raskere en markedet i de fire siste årene og forventer en fortsatt høy vekst i år. I løpet av året skal vi bli den største nordiske aktøren, noe som skal skje gjennom etablering i Danmark og Finland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.