RESULTATERFINANS

Software Innovation skriver ned

Som digi.no spådde, skriver SI-sjef Per Kveim nå ned gammel oppkjøpsmoro - uten dårlig samvittighet.

13. feb. 2002 - 08:55

Software Innovation var det børsnoterte IT-selskapet som satt med mest goodwill i regnskapet etter sine oppkjøpsrunder de siste årene. digi.no spekulerte derfor 2. februar på at selskapet ville benytte anledningen nå - før en markedet trolig løfter seg senere i år - til å rydde i regnskapet.

Analytiker Henrik Emil Høyerholt i Terra Fonds pekte på at goodwillen utgjorde hele 93 prosent av egenkapitalen i selskapet. Da det ikke er lov at den overstiger egenkapitalen, sperrer altså goodwillen for nye, eventuelle oppkjøp.


Høyerholt mente at en nedskrivning ikke vil ha negative konsekvenser for selskapet. Oppkjøpene Kveim har gjort fungerer stort sett bra. Software Innovation gjør det også svært bra med sine dokument- og salgsadministrasjonssystemer.

I dag morges kom bekreftelsen - selskapet skriver ned med 482,5 millioner kroner. Resultat før skatt i fjerde kvartal og nedskrivning endte på 29,7 millioner kroner og 22,8 millioner i fjerde kvartal 2000. Omsetningen endte på 196 millioner, mot 144,7 millioner i samme periode i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.