Software Innovation stålsetter seg mot dårlige tider

Software Innovation leverte nok et glitrende kvartalsregnskap. Toppsjef Per Kveim er optimist på sikt, men forbereder seg på et svakere marked.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor (1. juli til 30. september) økte Software Innovation ASA sin omsetning med 39 prosent til 136 millioner kroner, mens driftsresultatet før avskrivninger økte med 21 prosent til 18,6 millioner kroner. Resultatet før skatt økte med 9 prosent til 8,3 millioner kroner.

Omsetningen hittil i år er større enn i hele fjor, og har vokst med 57,6 prosent til 417 millioner kroner, sammenliknet med de første tre månedene i fjor. Driftsresultatet har økt med 55,5 prosent til 52 millioner kroner, mens resultatet før skatt har økte med 34,7 prosent til 24,4 millioner kroner.

I tredje kvartal kjøpte Software Innovation to konsulentselskaper, norske WNet Partner og danske Balthazar. Begge bidrar med viktig kompetanse og gode kunder.

Konsernet sier det vil fortsette å kjøpe selskaper med god lønnsomhet, men erfarer at det er vanskeligere å finne gode kandidater. Det vil prioritere å bygge ut konsulentvirksomheten i Sverige og Danmark.

For å stålsette seg mot forventede dårlige tider, har konsernet satset på å holde på gode kunder og sikre seg langsiktige kontrakter. Rammeavtaler med Norsk Hydro og Gjensidige NOR sikrer henholdsvis 50 millioner og 15 millioner på årsbasis. Andre viktige kontrakter i kvartalet er inngått med Statens Forvaltningstjeneste om styrings- og rapporteringssystem for offentlig sektor, og med det USA-baserte ingeniørselskapet Fluor Daniels.

Konsernet forklarer de gode resultatene med at man har fokus på det bedriftsmarkedet trenger: kostnadsreduksjon og bedre utnyttelse av investeringer i maskinvare, samt mer effektiv håndtering av salg og kunderelasjoner.

Internt innebærer stålsettingen strammere kostnadskontroll og noe i nærheten av ansettelsesstopp.

Til toppen