Software Innovation vil tilbake på børs

Gjorde det «veldig bra» i 2013.

Software Innovation vil tilbake på børs
I 2013 fikk Software Innovation sin første kunde i Afrika, Limpopo-provins i Sør-Afrika. Bildet viser et av provinsens vakre vassfall. Bilde: willie sator / Alamy/All Over Press

Software Innovation melder om rekordtall i 2013.

Omsetningen økte med 2,1 prosent til 335 millioner kroner. Driftsresultat før av- og nedskrivninger økte med 9,2 prosent til 62,6 millioner kroner. Resultat før skatt ble 33,3 millioner kroner, 10,3 prosent bedre enn i 2012.

– 2013 var et veldig bra år, og 2014 tegner tilsvarende godt for både topp- og bunnlinje. Etter noen år hvor vi har samlet oss rundt felles strategi og konsolidert driften er vi klare for økt vekst. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier administrerende direktør Torstein Harildstad i en pressemelding.

Det gode året 2013 og de positive utsiktene for 2014 er medvirkende til en avgjørelse om å søke børsnotering i 2014. Software Innovation har engasjert ABG Sundal Collier og Arctic Securities som finansielle rådgivere i den prosessen.

Software Innovation var børsnotert fram til 1. april 2009. I mars det året ble investeringsselskapet Borea eneeier, og innledet en periode med restrukturering, nedbemanning og permitteringer som følge av dårlige tall over lang tid.

Nå går altså alt så meget bedre, i Norge, Sverige og Danmark. Software Innovation drar nytte av digitaliseringen i offentlig sektor og av økt interesse for selskapets løsninger innen olje og gass.

I mai i fjor signerte Software Innovation sin hittil største kontrakt i nyere tid, i form av en rammeavtale med Uninett som gjør Public 360° til anbefalt løsning for dokumenthåndtering, saksbehandling og arkivering hos 38 norske forsknings- og utdanningsinstitusjoner. Avtalen varer i åtte år og har en antatt verdi på over 60 millioner kroner.

Andre viktige avtaler i 2013 var med 10 nye kommunekunder i Sverige, og med henholdsvis Patent- og Varemærkestyrelsen og Aarhus kommune i Danmark. Ellers nevnes blant annet fem nye kunder på Færøyene og selskapets første kunde i Afrika, den sørafrikanske provinsen Limpopo.

Les mer om: