Søk etter helt ferske Internett-sider

Dagens søkemotorer er svært flinke til å finne Internett-sider som har ligget ute en stund. Nå ruller Moreover ut en ny tjeneste for nyhetssøk.

Dagens søkemotorer er svært flinke til å finne Internett-sider som har ligget ute en stund. Nå ruller Moreover ut en ny tjeneste for nyhetssøk.

Dagens søkemotorer sliter med at de alltid ligger et godt stykke bak virkeligheten - selv de beste søkemotorene oppsøker og oppdaterer de vanligste nettstedene med 2-3 ukers mellomrom. Dermed nytter det ikke å søke etter informasjon på for eksempel et program som ble lansert for to dager siden. For å lappe på dette, har blant annet digitoday.no lansert en søketjeneste for å finne norske og internasjonale IT og telenyheter: digitoday.no åpner ny type søkemotor

Senere i dag åpner AltaVista en ny tjeneste for søke på alle typer ferske nyheter, skriver Associated Press.

Tjenesten er lisensiert fra selskapet Moreover, en ny het stjerne på den ellers så mørke netthimmelen. Selskapet lar deg søke i 2.400 aviser og nyhetskilder. Moreover er innom hver av de 2.400 kildene hvert 15 minutt, noe som gir deg helt ferske treff.

Du finner også søkemotoren for nyheter på Moreovers nettsider, men denne versjonen har bare oversikt over 1.800 nyhetskilder. Moreover har allerede inngått en samarbeidsavtale med Inktomi, selskapet som leverer søkesystemet til blant annet Yahoo.

Morover forteller at nyhetssøkemotoren snart vil dukke opp på Yahoo!, Google og Excite@Home.

Til toppen