UTVIKLING

Søk etter kodeforslag rett fra Visual Studio

Integreres med store, eksterne kodesamlinger.

Ved hjelp av den eksisterende koden (øverst) og stikkord om hva utvikleren ønsker å gjøre, presenterer Bing Code Search for C# eksterne kodeeksempler direkte i Visual Studio som utvikleren enkelt kan integrere.
Ved hjelp av den eksisterende koden (øverst) og stikkord om hva utvikleren ønsker å gjøre, presenterer Bing Code Search for C# eksterne kodeeksempler direkte i Visual Studio som utvikleren enkelt kan integrere. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. feb. 2014 - 10:00

Det har liten hensikt å finne opp hjulet på nytt når man programmerer. Støter man på et lite problem man ikke umiddelbart vet hvordan man skal løse, kanskje fordi dokumentasjonen man har for hånden ikke er god nok, er det fint å kunne ty til hjelp fra andre som har vært i samme situasjon. Dette kan være kolleger, men like gjerne fremmede utviklere som deler sine kunnskaper i ett eller flere av Internetts mange skattkamre. Svært ofte finnes det svar på problemene i slike fora, men det er ofte ganske vanskelig å finne riktig svar. Det avhenger ofte av hvor god man er til å beskrive problemet ved hjelp av søkeord.

Denne uken kom Microsoft med et tillegg til Visual Studio som skal kunne gjøre det enklere for C#-utviklere å finne kodeeksemplene de leter etter. Det dreier seg om et tillegg til Visual Studio som har fått navnet Bing Code Search for C#.

Via Visual Studios IntelliSense-funksjonalitet skal verktøyet ta utgangspunkt i utviklerens kode og utviklerens egne søkeord. Ved å sende Bing relevant informasjon om konteksten, slik som prosjekttype, semantisk kontekst og annet, skal Bing kunne søke og finne kodeeksempler i samlingene til MSDN, StackOverflow, Dotnetperls og CSharp411. I Bing skal Microsoft ha indeksert, isolert og rangert kodesnutter ved å bruke en rekke syntaktiske og semantiske metoder.

Som videoen på denne siden viser, blir kodeeksemplene vist direkte i Visual Studio. Utvikleren kan bla mellom flere eksempler og lime inn det foretrukne eksempel ved hjelp av et klikk, uten å måtte forlate utviklerverktøyet.

Det nye Visual Studio-tillegget anses foreløpig som et eksperiment som er delvis utviklet av Microsoft Research. I første omgang har målet vært å gjøre teknologien raskt tilgjengelig. Planen framover er å inkludere støtte for flere programmeringsspråk.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.