Søk på Google med håndskrift

Ny mulighet for enheter med berøringsskjerm.

Google Handwrite kan gjøre det enklere å søke når man befinner seg i litt fysisk ustabile omgivelser.
Google Handwrite kan gjøre det enklere å søke når man befinner seg i litt fysisk ustabile omgivelser. (Bilde: Google)

Ny mulighet for enheter med berøringsskjerm.

Brukere med smartmobiler og nettbrett med berøringsskjerm og som er baasert på iOS5+, Android 2.3+ (mobiler) og Android 4.0+ (nettbrett), kan nå teste en ny funksjon i Googles webbaserte søketjeneste. Denne kalles for Google Handwrite og gjør det mulig for brukeren å skrive inn søkeordene rett på skjermen, med håndskrift.

Google Handwrite må skrues på under innstillingene til Google Search. Deretter aktiveres funksjonen ved å trykke på en ny knapp som vises nederst til høyre på søkesiden.

Håndskriftfunksjonen begynner å tolke så fort man begynner å skrive og er knyttet til Googles søkeforslag, slik at man ofte ikke behøver å skrive hele ordet. 26 ulike språk støttes, også språk basert på annet enn det latinske alfabetet.

Google opplyser at på Android-enheter fungerer Google Handwrite best i Chrome. Standardnettleseren til Android henger ikke helt med i svingene.

Nytteverdien av tjenesten kan nok variere mye fra situasjon til situasjon. Sitter man på en humpete buss, kan det være enklere å tegne store bokstaver på skjermen enn å treffe riktig tast på et virtuelt tastatur. I alle fall dersom skjermen, og dermed også tastaturet, er liten. Noen vil kanskje foretrekke å bruke håndskrift hele tiden, dersom det uansett er lett-og-trykk-metoden som gjelder når de bruker tastaturet til vanlig.

Videoen nedenfor viser noen flere, potensielle bruksområder for håndskriftfunksjonen.

Til toppen