Søk på nummer og ring med IP-telefoni

Søk på nummer og ring med IP-telefoni

Eniro har åpent en helt ny type IP-telefoni som lar deg søke etter telefonnummer og ringe fra PCen.

Eniro Norge, eier av blant annet portalen sol.no og telefonkatalogen på nett og papir har nå hoppet inn i IP-telefoni-markedet.

Dette markedet er i utgangspunktet meget trangt fra før av, men Eniro har lansert en helt ny type tjeneste som fungerer på en helt annen måte. Tjenesten gir ny konkurranse til både aktører som Telenor, Telio og til rene PC-programmer som Skype.

Tjenesten er for det første begrenset til bruk fra en PC, men du kan både ringe til og bli oppringt fra vanlige telefoner. Det er dette sammenkoblet med muligheten til å søke på telefonnummer som gjør Eniro-tjenesten ny i det norske telemarkedet.

Tjeneste fungerer ved at du inngår et abonnement med Eniro til 29 kroner måneden og så fyller opp en ringekonto med penger. Du skal så kunne gå inn på telefonkatalogen.no, velge et nummer og ringe opp vedkommende over internett.

Tjenesten har et stort handikap - den eneste muligheten til å få dette til å fungere er at Eniro gir deg et nytt, eget telefonnummer for denne tjenesten. Ellers måtte du overført ditt vanlige fast-nummer til tjeneste og ville ikke kunne motta anrop når du ikke satt foran PCen.

digi.no prøveregisterte seg og fikk et nytt nummer i 85-serien. Vi lastet så ned et 5,3 MB stort telefonprogram. Dette programmet kan lastes ned til flere PCer.

Programmet servere så et søkevindu hvor man får markert hva som er vanlige telefonnummer og hva som er Telefonkatalogen Ring-nummer (grønn prikk). Er man abonnent kan man ringe alle andre Ring-kunder gratis, forteller Mattias Lindstedt, produktansvarlig for Telefonkatalogen Ring til digi.no.

I følge Lindstedt skal man kunne ringe til og bli oppringt fra alle norske telefonnummer, både fasttelefon og mobil.

Det er dog ikke garantert at ringeprogrammet vil fungere gjennom alle brannvegger, men det fungerte da digi.no søkte opp og ringte Lindstedt. Systemet er utviklet av en ukjent underleveandør og lydkvaliteten er imponerende.

På spørsmål digi.no bekrefter Lindstedt at systemet bruker talekompresjons-teknikken til norsk/svenske Gips, slik blant annet Skype gjør.

Til toppen