FORBRUKERTEKNOLOGI

Søkekongen dilter etter konkurrentene

Alle de andre har det, og nå skal endelig Google også tilby rss-strøm for helt vanlige søk.

Endelig skal også Google tilby RSS-feed av helt vanlige søkeresultater.
Endelig skal også Google tilby RSS-feed av helt vanlige søkeresultater.
9. okt. 2008 - 13:53

Det populære xml-baserte feedformatet RSS (real simple syndication) gjør det enkelt å integrere informasjon fra eksterne kilder i egne applikasjoner.

Alle nettaviser og blogger med respekt for seg selv tilbyr egne saker i slike filstrømmer, selvsagt også digi.no (http://digi.no/rss/)

Data som ellers ville vært vanskelig å behandle automatisk, lar seg med dette formatet enkelt integere fordi innholdet er strukturert.

Stadig flere nettjenester tilbyr egne data på denne måten, og mange har oppdaget at det er mulig å lage nye spennende tjenester ved å kombinere data fra flere ulike kilder i såkalte «mashup»-tjenester.

Kart- og værdata er eksempler på nyttige data i denne sammenhengen, men også søkeresultater er en nyttig ingrediens.

En rekke søkemotorer har i lengre tid latt brukere abonnere på RSS-data fra søkeresultat, men hos den største aktøren, Google, har et slik tilbud glimret med sitt fravær.

Google har riktignok servert RSS-strømmer ved søk blant nyheter og blogger, og har latt brukere overvåke nettet med varsling per e-post.

Nå skal også verdens mest brukte søkemotor tilby RSS-strøm for ordinære søk. Ifølge Wall Street Journal vil Google tilby dette innen én måned.

Selskapet opplyser at feeden vil være del av Google Alerts, en tjeneste som lar brukere overvåke nettet for å finne endringer og nyheter.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.