JUSS OG SAMFUNN

Søkemaskin går nye veier

Søke- og portaltjenesten Excite kunngjorde onsdag at selskapet heretter blir oppstartsvindu på Internett for Dell-kunder. Avtalen sendte aksjekursen til Excite opp med 33 prosent.

Jens Kanden
24. sep. 1998 - 15:05

Konkurransen om å være innfallsporten til Internett er meget intens blant aktører som Excite, Yahoo!, Alta Vista, Lycos, Netscape Netcenter, og Microsoft MSN.com. Nøkkelen er trafikk - antall brukere. Onsdag ble det klart at Excite har inngått en egen avtale med direkteselgeren av PC-utstyr, Dell Computer Corporation, om å lage innfallsporten til Internett for Dell-kunder. Portalen blir en del av Dells initiativ for å gjøre selskapets maskiner enkle å knytte til Internett.

AT&T WorldNet tar seg av nettaksessbiten.

Alle kunder som kjøper en stasjonær Dell Dimension PC vil kunne velge fritt blant seks alternative skreddersydde Excite-sider som portal til nettet. Kunden kan velge startside basert på hvilket segment kunden tilhører - så som hjemmemarkedet, småbedriftsmarkedet, utdannelsesmarkedet, eller det offentlige.

Markedet tok godt i mot nyheten om avtalen og sendte Excite-aksjen opp med 33 prosent til 37,75 dollar på et volum som var tre ganger så høyt som normalt. Også Dell steg på nyheten og endte opp 7 prosent til 64,38 dollar.

En tilsvarende avtale ble inngått tidligere i sommer mellom Compaq og Yahoo!.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra