Søkemotorene dekker under halvparten av Internett

Fast og de andre søkemotorene finner under halvparten av det du leter etter. I løpet av januar til neste år vil tallet ha nådd 4 milliarder, viser ferske analyser.

Fast og de andre søkemotorene finner under halvparten av det du leter etter. I løpet av januar til neste år vil tallet ha nådd 4 milliarder, viser ferske analyser.

Antall Internett-sider vokser i et langt høyere tempo enn tidligere antatt, viser en fersk rapport fra det amerikanske analyseselskapet Cyveillance. Etter å analysert 350 millioner lenker på Internett, mener analyseselskapet å kunne anslå at det finnes minst 2,1 milliarder offentlig tilgjengelige Internett-sider.

Stemmer tallet, har det store virkninger for både brukere og en lang rekke aktører i IT/Internett-bransjen. Tallene er trolige gode nyheter for leverandører av servere og linjer, men gjør at søkemotorene står foran større utfordringer.

For bransjen har tidligere støttet seg på en undersøkelse fra Princeton University fra årsskiftet som anslo antall Internett-sider til rundt en milliard. En milliard ble dermed målet for søkemotorenes kamp om å dekke hele Internett. Les mer om denne undersøkelsen: Internett passerer én milliard sider

Men stemmer tallet fra Cyveillance, dekker selskaper som norske Fast langt under halvparten av Internett. Både Fast, Inktomi og Altavista lover å snart ha lett igjennom 750-800 millioner sider. De nye tallene representerer både et problem og en mulighet for Fast - for det er langt igjen til mål, både for nykommere og de etablerte aktørene.

Noe av usikkerheten om antall sider skyldes at det er vanskelig å få oversikt etter hvert som stadig flere sider ikke er vanlige HTML-filer, men genereres dynamisk fra databaser og med Java.
Les mer om :
Lover hardere konkurranse for Fast
Internett ser ut som en sløyfe
AltaVista med ny søketjeneste
Og det blir ikke bedre: Det amerikanske analyseselskapet anslår at antall Internett-sider vil nå opp i fire milliarder i løpet av januar til neste år, for veksttakten øker jevnt og trutt.


Cyveillance selger spesial-søketjenester til bedrifter som leter etter informasjon på Internett. I sitt arbeid analyserte selskapet 350 millioner lenker over fire måneder. I tillegg til 2,1 milliarder sider, forteller analysen av en gjennomsnittelig Internett-side er på 10 Kb, har 23 lenker til andre dokumenter på samme server og 5,6 eksterne lenker. Antall bilder pr. side er 14,4 og fremdeles er 87 prosent av sidene amerikanske.

Til toppen