BEDRIFTSTEKNOLOGI

Søker frivillige datafolk til verdensrekord

Har du god tid og brenner av arbeidslyst i sommer? Nå kan dine tekniske ferdigheter hjelpe deg til en plass i Guinness rekordbok samtidig som du gjør en veldedig innsats. I august starter nemlig verdens lengste stafett i Oslo. Bjørn Boberg trenger hjelp.

1. juli 2003 - 13:16

15. august gjør Oslos ordfører Per Ditlev Simonsen unna den første etappen i verdens lengste stafett, som samtidig er et unikt veldedighetsprosjekt. Nå har initiativtagerne sendt ut en etterlysning via Dataforeningens nye nettverk av fristilte datafolk, New Monday, med bønn om frivillige som kan hjelpe dem med å få theworldslongestrelay.com opp å stå i løpet av sommeren.

- Stafetten skal gå kontinuerlig 24 timer i døgnet, 365 dager i året, i mange år, så lenge vi kan greie å holde det gående, sier Bjørn Boberg som er initiativtageren til prosjektet.

Stafetten er søkt registrert i Guiness rekordbok som den stafetten i verden som uavbrutt har holdt på lengst.

Bidraget til veldedighet er gjennom at hver deltager skal betale et beløp på 100 kroner for å delta på en etappe. Dette beløpet er tenkt matchet av en ”sponsor” med 150 kroner, slik at hver etappe vil utløse et beløp på 250.

Et bærende element i ideen er at 100 prosent av de innbetalte midlene skal gå uavkortet til formålet.Det skal altså ikke brukes et øre på noen som helst form for administrasjon og alt nødvendig utstyr skal skaffes tilveie gjennom donasjoner, i følge theworldslongestrelay.com.

Stafetten vil bli arrangert som en rundløype i Oslo sentrum med en startende hvert kvarter døgnet rundt. De første deltagerne den 15. august er Oslos ordfører Per Ditlef Simonsen og Tor Sannerud, som både er leder for Oslo Promotion og Oslos Turistsjef, samt initiativtagerne.

I perioden fra 15. august til 1. november 2003 går midlene til organisasjonen Impact Norge. Etter 1. november vil en annen utvalgt organisasjon få pengene.

For å realisere prosjektet kreves det mange frivillige krefter. I første omgang leter Boberg etter folk som kan bistå med å utvikle nettstedet, hvor stafetten vil kunne følges kontinuerlig.

- Nettstedet er sentalt. Der vil påmelding foregå, man skal kunne reservere tid, se hvor mye penger som er samlet inn og se hvem som har deltatt og bidratt, sier Boberg til digi.no. Han forteller at det allerede har meldt seg noen frivillige som kan bistå med nettstedet fra New Monday, men at det er behov for mange, mange flere.

- Vi trenger frivillige til å gå vakter døgnet rundt ved stafetten, vi trenger sponsorer, vi trenger noen som kan hjelpe oss med å finansiere T-skjortene alle deltagere skal få, og vi trenger PC-er, skrivere og digitale kameraer, sier han.

URL-er nevnt i denne artikkelen:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra