Søker hoder til friere bredbånd

Netnordic girer opp med sitt tjenestetorg for bredbåndtjenester, og trenger flere folk.

Netnordic girer opp med sitt tjenestetorg for bredbåndtjenester, og trenger flere folk.

Netnordic er det første bredbåndsselskapet i Norge til å tilby såkalt åpent nettverk mot sluttkunden med fritt valg av innholdstjenester.

Selskapet tror det er et stort og upløyd marked her, og viser til Lyse Tele og energiverkene som til en viss grad har utnyttet denne tankegangen mot kommunemarkedet.

For å kunne dekke etterspørselen som tjenestetorget vil skape, søker Netnordic med 20 ansatte åtte nye hoder.

Dette skal være innen salg, forretningsrådgivning, systemkonsulenter og systemutviklere.

Netnordic mener norske kunder er fremdeles preget av telemonopolet og hevder at de befinner seg i et «bredbåndsfengsel». Selskapet vil ha slutt på lukkede nett slik at kunden får anledning til å fritt velge i et konkurranseutsatt marked.

    Les også:

Markedsdirektør Tom Solberg i Netnordic viser til at svensk bredbånd nå har blitt kåret til verdens beste som følge av et åpent nett.

Mälarenergi Stadsnät i Sverige har en tilsvarende løsning som Netnordic og vant denne uken den prestisjetunge, internasjonale utmerkelsen Cornerstone Award i kategorien Most Advanced FTTP (fiber til hjemmet) bredbåndsnett.

Ifølge juryen er dette verdens suverent mest avanserte bredbånd. 25 innholdsleverandører tilbyr 60 ulike tjenester på ett og samme 100 Mb/s fibernett.

Løsningen er tilgjengelig i Norge gjennom produsenten PacketFront og bredbåndsleverandøren Netnordic.

Packetfront har levert 60 slike nett i verden, mens Netnordic foreløpig har levert to, den ene i Varanger og den andre er under utbygging.

Til toppen