Søker IT-folk til byggedatabase

Byggevirksomheten er i oppsving, og Norsk Varedatabase trenger flere IT-folk.

Byggevirksomheten er i oppsving, og Norsk Varedatabase trenger flere IT-folk.

Norsk Varedatabase ODA (NOBB) er en byggevarebase som har eksistert i fem år, og som nå for alvor begynner å tjene penger på å være en elektronisk markedsplass. Selskapet, som har seks faste medarbeidere og to innleide, omsatte i fjor for 17 millioner kroner og endte med tre millioner kroner på bunnlinjen.

Databasen har produktinformasjon for bygg- og anleggsbransjen, og har i dag rundt 1000 bedrifter som medlemmer. Foreløpig er det byggevarehandlere som Byggmakker og Maxbo og byggevareprodusenter som er tilknyttet basen. Medlemmene legger inn produktinformasjon og priser og har eierskap til varen. NOBB på sin side kvalitetssikrer og strukturerer informasjonen videre ut til brukerne.

Ønsker du for eksempel å søke etter en furu fyllingsdør, kommer en samlet oversikt over priser og dokumentasjon over de furudører som er blitt lagt inn i basen. Kundene kan legge inn en handleliste for en totalentreprise og få listen utført med design og ferdig priset.

- Vi er bare i startgropen og ser et stort behov og potensiale framover, sier administrerende direktør Geir Opedal i NOBB til digi.no.

Han viser til resten av byggenæringen som arkitekter, ingeniører, entreprenører og byggeiere. Potensiale er her på 10.000 medlemmer som er ti ganger så stort som massen i dag tilsier, mener Opedal.

Derfor spisser NOBB nå konkurransen og ansetter storstilt både utviklingssjef, selgere, kundesupport og innenfor administrative oppgaver. NOBB vil ha full trykk på utvikling, kundeoppfølging og nysalg med mål om å betjene hele byggenæringen.

Det er spesielt på utviklingssiden og god bruk av IKT NOBB kan utvikle seg til en enda bedre markedskanal for effektive elektroniske forretningsprosesser.

- Vi er inne i en ekspansiv utviklingsfase med fokus på innhold, åpne standarder og teknologi for å kunne styrke posisjonen som byggenæringens viktigste portal for produktinformasjon, framholder Geir Opedal.

NOBB har hittil vært et lukket system, der brukeren må ha Lotus Notes-klient for å få tilgang til databasen gjennom Internett. Nå legges det opp til at alle skal få tilgang til databasen gjennom nettleser og en abonnementsordning.

Til toppen