Søker ledere til betal-tv

Norges Televisjon regner med å få bakkenettkonsesjon, og søker ledere til et betal-tv-selskap.

Norges Televisjon regner med å få bakkenettkonsesjon, og søker ledere til et betal-tv-selskap.

Norges Televisjon (NTV) som er eiet av NRK, TV2 og Telenor Broadcast Holding, var den eneste som søkte på konsesjonen for utbyggingen av det digitale bakkenettet.

Administrerende direktør Tor Fuglevik i NTV tar det derfor for gitt å vinne konsesjonen. Han venter at konsesjonen for utbyggingen av det digitale bakkenettet vil bli tildelt i inneværende måned eller neste måned.

Utbyggingen vil starte opp med en gang konsesjonen er gitt. Det vil i prinsippet si at NTV allerede fra januar kan være i full gang med utbyggingen.

Den nye digitale distribusjonsplattformen vil skape helt nye kommersielle muligheter for tilbud av digitale tv-tjenester til publikum.

NTV har derfor etablert et søsterselskap, Norges Televisjon Pluss, et betal-tv-selskap som skal gjøres til en stor og landsdekkende aktør på det digitale bakkenettet. På sikt skal det konkurrere med uavhengige tv-selskap som for eksempel Viasat. Dette vil skje etter at det analoge nettet er slukket.

Fuglevik tror bakkenettet kan tilby fra 40 til 50 kanaler. Han forsikrer at NTV skal være en nøytral plattformoperatør som skal behandle innholdsleverandørene på en uavhengig og ikke favoriserende måte.

NTV søker allerede nå etter administrerende direktør og andre ledere i NTV Pluss.

Før NTV går over til gjennomføringsfasen av det digitale bakkenettet, skal også Fugleviks stilling lyses ut. Fuglevik vil ikke uttale om han vil søke igjen.

    Les også:

Til toppen