Søker støtte for trådløs bredbåndsradio

Britiske Reciva søker støtte for en trådløs bredbåndsradio med automatisk internettkopling over WLAN.

Britiske Reciva søker støtte for en trådløs bredbåndsradio med automatisk internettkopling over WLAN.

Flere tusen radiokanaler kringkaster over Internett. Med unntak av noen få spesialiserte apparater som ikke har slått an, er lytterne henvist til PC-er. Et britisk oppstartselskap, Reciva, har laget en referansedesign på en internettmottaker som den håper at en av de store radiofabrikantene vil interessere seg for.

To egenskaper skiller Reciva-designet fra andre. Den ene er at internettoppkoplingen skjer automatisk over WLAN, straks apparatet slås på. Den andre er at straks internettoppkoplingen er etablert, laster apparatet ned en liste over radio-URL-er fra en strukturert database som Reciva vedlikeholder. Brukerne kan søke på navn, beliggenhet og sjanger, eller bruke en egen liste over foretrukne stasjoner. Grensesnittet er lagt opp med tanke på enkel bruk. Man kan lytte til både direktesendinger, samt finne fram til lagrede programmer, for eksempel NRK P2s radiodokumentarer eller foredrag.

Apparatet håndterer formatene Real, Windows, MP3 og Ogg Vorbis.

Reciva melder om stor interesse, bare ikke fra de største radioprodusentene. Daglig leder Trevor Goldberg sier til BBC at det virker som om radioprodusentene ikke forstår potensialet til internettradio.

Reciva mener apparatet deres vil kunne produseres regningssvarende i mindre volumer med en pris på 120 pund, eller rundt 1500 kroner. Selskapet håper fortsatt at en stor produsent vil kjøpe designet, eller inngå en form for produksjonsavtale, slik at det kan fortsette å konsentrere seg om utvikling.

Til toppen