Søknad om USA-visum må leveres over internett

Oslo (NTB): Skal du til USA og trenger visum må du fra onsdag fylle ut visumsøknaden på internett. Det er full stopp for søknader fylt ut for hånd.

Det er for å kunne ekspedere visumsøknadene raskere at det nå ikke lenger er mulig å fylle ut og levere visumsøknadene manuelt, alt skal nå foregå i elektronisk form.

Det betyr at du fra onsdag 1. november må fylle ut visumsøknaden på det amerikanske utenriksdepartementets hjemmesider, skrive det ut og ta det med til visumintervjuet på den amerikanske ambassaden.

Ventetiden for å få visumintervju varierer med etterspørselen, og den amerikanske ambassaden i Oslo oppfordrer reisende som skal til USA på slutten av året om å sørge for at alle reisedokumenter er i orden i god tid før den forventede reisedatoen.

Det er vanlige ikke-immigrant visum som krever elektronisk utfylt søknadsskjema. Turister og korttids forretningsreisende kan fortsatt reise til USA uten visum med maskinlesbart eller biometrisk pass.

De nye prosedyrene gjelder for blant annet studenter, journalister som skal rapportere fra USA, mannskap, og lignende. (©NTB)

Til toppen