BEDRIFTSTEKNOLOGI

Søksmål mot Microsoft kan utvides

USAs justisdepartementet vurderer å bruke tida fram til sakens første høring 8. september, til å komme med enda flere anklager i søksmålet mot Microsoft, skriver Wall Street Journal.

Eirik Rossen
26. mai 1998 - 09:35

Avisa skriver at pågående etterforskning vurderer prisstrukturen for lisenser til Microsofts Office-suite av kontorapplikasjoner, med tekstbehandleren Word, regnearket Excel og presentasjonsprogrammet PowerPoint. Det koordinerte søksmålet fra 20 delstater, som skal behandles samtidig med justisdepartementets, inneholder allerede beskyldninger om ulovlig prisstruktur for å beskytte og utvide et eksisterende monopol.

Microsoft mener prisstrukturen på Office-lisenser gir brukere og PC-leverandører en rekke alternativer.

Annen etterforskning tar for seg Microsofts inntreden i markedet for overføring av lyd og video på Internett, såkalt "streaming". Etterforskerne vurderer om slik teknologi nå er utilbørlig buntet i Windows 98, på samme måte som departementet mener nettleseren Internet Explorer er.

Et mulig tredje tillegg til søksmålet gjelder buntingen av WebTV for Windows i Windows 98.

Dessuten kan Microsofts angrep mot Java også bli en del av departementets utvidede søksmål.

Videre spekulerer avisa, i likhet med en rekke andre observatører, i om Microsofts aggressive markedsføring og salg av Windows NT kan inneholde lovstridige forhold. Det samme gjelder utvidelsen av Windows til Windows CE, et forenklet system for datapregede forbruksvarer. Argumentasjonen i disse sakene kan bli vanskeligere enn for de øvrige, siden Microsoft her opptrer som utfordrer til etablerte systemer i markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.