Søksmål mot Yahoos fallskjermer

Fallskjermene er laget med tanke på å avverge utskiftninger i ledelsen.

Søksmål mot Yahoos fallskjermer

Fallskjermene er laget med tanke på å avverge utskiftninger i ledelsen.

To pensjonsfond i Detroit som har aksjer i Yahoo, anla i går et søksmål mot selskapet, med krav om at en fallskjermordning for selskapets ansatte må trekkes tilbake.

Ordningen ble opprettet i februar som ledd i kampen mot Microsoft. Den innebærer at folk som må slutte etter en utskifting i ledelsen, får sjenerøse sluttpakker knyttet til både lønn og aksjeopsjoner.

Pensjonsfondene mener hensikten med ordningen er å avverge fiendtlige oppkjøp og opprør mot styret. Yahoo avviser dette, og sier ordningen skal hindre masseflukt i tilfelle det skulle oppstå uro i forbindelse med nye eiere. Samtidig bekrefter de at ordningen trer i kraft dersom selskapets styre blir byttet ut på aksjonærmøtet i slutten av juli, slik flere store aksjonærer går inn for.

Den mest høyrøstede av Yahoos opposisjonelle aksjonærer, Carl Icahn, uttalte i går at fallskjermene innebærer kostnader på opptil 2,4 milliarder dollar. Yahoo avviser dette, og beregner utgiftene til mellom 514 millioner og 845 millioner dollar.

Selv om fallskjermordningen ble vedtatt i februar, ventet Yahoo til i går, rett før søksmålet ble kjent, med å gjøre en detaljert beskrivelse av den tilgjengelig for sine ansatte.

Retten ser ut til å kunne rekke å behandle søksmålet før Yahoo holder sitt årsmøte.

En analytiker sier til nyhetsbyrået AP at Icahn-leiren trolig vil tjene på at fallskjermordningen og andre av styrets disposisjoner i forbindelse med Microsoft-budet blir åpent luftet i en rettssak.

Icahn vil bytte ut styret i Yahoo i håp om at Microsoft da vil godta å kjøpe selskapet. Han er på den andre siden i mot enhver avtale med Microsoft som ikke innebærer en full overtakelse. Da foretrekker han et nærmere samarbeid med Google.

Yahoo-ledelsen vil hindre Microsoft fra å overta hele Yahoo, med mindre prisen er vesentlig høyere enn budet som Microsoft trakk tidlig i mai. For tiden fører de samtaler med både Microsoft og Google om ulike alternativer.

    Les også:

Til toppen