Søksmål og motsøksmål etter Active 24 kjøpet

Søksmål og motsøksmål etter Active 24 kjøpet

Mamut og 24sevenoffice krangler etter at Mamut kjøpte Active 24. Nå varsler Mamut motssøksmål.

I forrige uke innklaget 24sevenoffice, Mamut for forliksrådet og krever inntil 200 millioner kroner i erstatning for det de mener er en misligholdt kontrakt.

24sevenoffice inngikk en strategisk samarbeidsavtale med Active 24 i begynnelsen av året, men så snudde Mamut seg rundt og kjøpte selskapet for så å ta det av børs. Selv om konkurrenten Mamut nå står som eier av Active 24, så hadde domene og hosting-selskapet Active 24 fortsatt en avtale med 24sevenoffice.

Konflikten står nå om Mamut har misligholdt avtalen eller ikke. 24sevenoffice mener at Mamuts datterselskap Active 24 har sabotert den, mens Mamut stiller seg uforstående både til søksmålet og beløpsstørrelsen.

    Les også:

24sevenoffice har regnet seg frem til beløpsstørrelsen gjennom å se på tall fra Active 24. De hadde over 200.000 kunder når avtalen ble inngått, og selskapet skal ha prognosert et salg til 5.000 kunder i løpet av de første seks månedene. Med en gjennomsnittelig inntekt på 1.500 kroner per måned per kunde og en levetid på over 7 år, har 24sevenoffice kommet frem til at avtalen hadde en verdi på 630 millioner kroner.

– Mamut kan jo regne og de så helt klart verdien av dette samarbeidet for 24sevenoffice. Jeg tror dog overhodet ikke at Mamut kjøpte opp Active 24 kun for stoppe oss, men jeg ser heller ikke hvordan Mamut skal få til samme lønnsomhet ved å sende ut disketter eller CD plater til de samme kundene, sier administrerende direktør Stian Rustad i 24sevenoffice.

Mamut-sjef Eilert Hanoa bestrider dette. Han mener at det ikke finnes grunnlag for å heve avtalen.

– Vi registrerer en svært aggressiv oppførsel. Vi får krav om heving av avtalen 6. oktober, de går til forliksrådet 17. oktober og inngår en ny avtale med tredjepart 27. oktober, sier Hanoa til Dagens Næringsliv.

I 24sevenoffice har de en annen versjon:

– Dråpen som fikk begeret til å renne over var når Mamut fjernet oss fra førstesiden til Active 24. Vi sendte da inn hevningserklæringen per brev og rekommandert brev, samt per e-post til administrerende direktør Eilert Hanoa og Erich Nøkling i Mamut, hvor vi ba dem om å komme på banen innen en uke for forhandlinger. Da Mamut valgte å overse dette, ved å ikke engang be om mer tid var et rettslig søksmål eneste naturlige skritt, sier Rustad i en pressemelding.

Neste trinn i saken blir en runde i forliksrådet, den laveste rettsinstansen for slike tvister. Det blir neppe den siste. Når parter er svært uenige og beløpene det snakkes om er høye, så er det ingen som tar til etterretning dommen i forliksrådet. Så med mindre partene roer seg og kommer til enighet, så vil denne konflikten trolig gå flere runder i rettsapparatet.

Mamuts holdning tyder da også på det:

– Vi vil selvfølgelig vurdere motsøksmål slik saken står nå, sier Hanoa til Dagens Næringsliv.

Til toppen