SOL-ansatt avskjediget for eksterne ulovligheter

SOLs konsernsjef Birger Steen bekrefter overfor digitoday.no at de har fattet mistanke mot to personer som har drevet med virksomhet som er uforenelig med ansettelsen i selskapet. Nå er én av dem avskjediget, og utredningen overleveres i dag politiet.

- Vi har gjennomført en intern utredning, det har så ført til at én medarbeider er avskjediget, sier konsernsjef Birger Steen til digitoday.no.

Han vil ikke opplyse om det dreier seg om styremedlemmet som er ansatterepresentant i SOL AB eller en annen medarbeider.

Steen understreker overfor digitoday.no at det er flere faktiske feil som er kommet ut i svenske medier siden det tidligere i dag ble avslørt at en styrerepresentant for SOL var under intern etterforskning.

Les første saken:

Styremedlem i SOL etterforskes

- Det er ikke et valgt styremedlem til SOL AB det dreier seg om, men en ansatterepresentant i styret. Dessuten har ikke politiet vært i våre lokaler, slik det påstås i artikkelen til Ekonomi 24, sier Steen til digitoday.no.

- Men det viktigste er at det ikke er virksomhet som er rettet mot SOL eller noen av våre samarbeidspartnere. Det er ulovlig virksomhet som har vært

eksternt rettet, sier Steen.

Han bekrefter at det påstått ulovlige skal ha blitt gjort i arbeidstiden til SOL. Han sier også at den interne utredningen skal overleveres til politiet i dag, fredag.

Ifølge Ekonomi 24 skal SOL ha sjekket e-posten til den mistenkte. Dette vil ikke Birger Steen si noe om.

Til toppen