SOL-avhopper starter medieselskap

Forretningsutvikler og avdelingsleder i Scandinavia Online (SOL), Stein Georg Lillemoen har sagt opp sin stilling for å starte et eget medieselskap.

Lillemoen har det siste halve året vært opptatt med å lage "nye" SOL.

- Jeg ville ikke forlate SOL i en kritisk periode. Jeg ville være med selskapet i opprydningsperioden. Nå er SOL i god helsetilstand. Det er et nytt produkt, nye samarbeidspartnere, god trafikk, e-handelen begynner å ta av og vanlige mennesker begynner å handle på nett. Det er i det hele tatt mye spennende som skjer, sier Lillemoen til digi.no.

Lillemoen er hemmelighetsfull når det gjelder det nye selskapet, men han røper at det er en nordisk satsing - en frisk sådan innen annonsering og sponsoring på Internett, samt nettrådgiving rettet mot såvel bedrifter som annonsører.

Den nye virksomheten skal være igang fra 1. februar 1999.

Det er ingen politiske grunner til at Lillemoen slutter i SOL, hvor han blir ut januar måned. - Gründerblodet har kokt lenge, sier Lillemoen metaforisk. - Det blir spennende å lansere en tung nordisk satsing.

Han er tilbakeholden med opplysninger om hva den nye virksomheten konkret vil inneholde, men uttrykker stor optimisme på egne vegne. Lillemoen understreker at det nye selskapet ikke vil bli en konkurrent til SOL, og heller ikke drive overlappende virksomhet. Alle formaliteter skal være på plass 15. januar.

Lillemoens partner i nettsatsingen blir Dan Winblad fra SOL Sverige. Winblad har hatt ansvar for søketjenestene i svenske SOL. Lillemoen forteller også at de vil trekke med seg en del andre internasjonale ressurspartnere.

Den avtroppende forretningsutvikleren har sittet i styret i SOL i ett år, og han følte at han ville være med på sluttføre snuoperasjonen Schibsteds nettportal før han kunne forlate skuta.

- Formelt har jeg fratrådt mitt styreverv; det er ryddig å gjøre det på den måten, selv om jeg ikke skal starte en konkurrerende bedrift. Det nye selskapet blir en slags allianse, hvor firmaet skal samarbeide med internasjonale grupper, sier Lillemoen kryptisk, som foreløpig ikke vil røpe flere navn.

Til toppen