SOL blir Suomi24 i Finland

Scandinavia Online relanserer portalen i Finland. Tjenesten som før het Sirkus.com er døpt om til Suomi24.fi. Grunnen til at portalen ikke kan hete SOL.fi, kan du lese under.

Scandinavia Online relanserer portalen i Finland. Tjenesten som før het Sirkus.com er døpt om til Suomi24.fi. Grunnen til at portalen ikke kan hete SOL.fi, kan du lese under.

Scandinavia Online har slitt med å bli den ledende aktøren i portalmarkedet i Finland. Ifølge statistikk fra april i år innehar SOLs finske portaler en femteplass over de mest populære. Ved å gjøre en relansering håper nå selskapet å spise seg innpå konkurrentene, blant annet Soneras Plaza og Msn.fi.

Tidligere het den finske portalen Sirkus.com, men det har lenge henget i luften at det skulle gjøres grep for å løfte denne tjenesten. Nå skal portalen hete Suomi24. Konsernsjef i SOL, Birger Steen, forklarer at det er et meget kjent rengjøringsselskap i Finland som heter Sol. Dette selskapet har så innarbeidet merkenavn at det ville være umulig å ha det samme navnet.

- Vi føler at dette navnet, Suomi24, viser at vi er finske og at vi er med brukerne hele døgnet. Vi mener det er svært viktig med en lokal tilhørighet. Det blir et viktig konkurransefortrinn i dette markedet, sier Steen til digitoday.no

Steen sier at relanseringen har vært helt nødvendig for SOL, siden dette var det endelige steget for å inkludere den finske portalen i det nordiske nettverket.

- Vi har et mål om å være blant det to største portalene i de landene vi er inne i, og dette er selvfølgelig også målet med Suomi24, sier Birger Steen som kan fortelle at den finske portalen har gjort det mye bedre den siste tiden på web-målinger i Finland. - Vi har klatret jevnt og trutt.

Til toppen