SOL Børs uten napp i Norge

- Vi jobbet lenge mot norske meglerhus, men de var trege og kom ikke opp med løsninger for aksjehandel. Derfor var det bra å få svensker inn på eiersiden. De sitter i det hardeste markedet når det gjelder aksjehandel på Internett, hevder daglig leder i SOL Børs til digi.no.

- Vi jobbet lenge mot norske meglerhus, men de var trege og kom ikke opp med løsninger for aksjehandel. Derfor var det bra å få svensker inn på eiersiden. De sitter i det hardeste markedet når det gjelder aksjehandel på Internett, hevder daglig leder i SOL Børs til digi.no.

Thorbjørn Brevik i SOL Børs får nå nye eiere å forholde seg til, forutsatt at forhandlingene med svenske TeleTrade Financial Services AB går i orden. En intensjonsavtale er inngått (se relatert sak under denne artikkelen) hvor det er meningen at TeleTrade overtar hele den norske tjenesten.

TeleTrade akter i denne transaksjonen også å innføre en splitter ny Internett-tjeneste for salg og kjøp av verdipapirer i Norge. En slik tjeneste, som drives av datterselskapet TeleTrade Solutions AB, har siden april 1997 blitt bygget opp til å bli en av Sveriges ledende aksjehandelstjenester.

Svenskene har lykkes å få 8.000 privatpersoner som kunder og hadde en omsetning på fem millioner svenske kroner i andre kvartal av 1999. I tillegg eier holdingsselskapet TeleTrade søsterselskapet VCW Internet Services AB, som sitter med en nett-tjeneste som til forveksling er innholdsmessig lik SOL Børs sin.

Daglig leder Brevik opplyser at SOL Børs kommer til å samordne sin virksomhet med den svenske børsinformasjonstjenesten. VCW sitter med Nordens største diskusjonsgruppe om aksjemarkedet (www.aktietips.se).

Det innebærer at SOL Børs etter all sannsynlighet kommer til å skifte til felles navn med den svenske søstertjenesten.

- Det er viktig å huske at vi ikke har inngått en endelig avtale med TeleTrade ennå. Det er en intensjonsavtale som ikke er ferdigforhandlet, sier han.

Brevik sier de har stått foran et veivalg; enten kunne de satset enda mer redaksjonelt og bli bredere innholdsmessig. Eller de kunne satse på handel via Internett.

- Det er ikke sikkert at vi legger bort planene om en bredere redaksjonell dekning, men inntil videre har vi valgt en transaksjonspartner, sier Brevik.

- Vi jobbet litt mot norske meglerhus, men de har vært trege og ikke klart å komme opp med tilfredstillende tjenester. Svenskene har det hardeste markedet når det gjelder aksjehandel på Internett. De vet bedre hvordan de skal markedsføre tjenestene, hvordan produktene virker, de har systemer, samtidig som de har skandinaviske ambisjoner, sier SOL Børs-sjefen som sier at TeleTrade har ambisjoner utover Norge og Sverige.

- Det som uansett er vanskelig med de norske tjenestene er at de er for lokale. Markedene for aksjehandel og børsinformasjon blir mer og mer internasjonale. TeleTrade har ikke bare et skandinavisk perspektiv, men også et øye på USA, sier Brevik til digi.no.

Han skryter av den proffe handelsløsningen til svenskene som kan implementeres direkte på det norske markedet. Forutsatt at tjenesten får tillatelse først, vel å merke.

- Det beste med svenskene er at de er aggressive uten angst for å kannibalisere på eksisterende meglerinntekter, sier han.

Til toppen