SOL fortsatt størst på nett i Norge

Portalen SOL - inklusive Kvasir, Bilguiden og Minradio - holder stand som Norges største nettsted målt i antall unike besøkende. VG er imidlertid størst som selvstendig nettavis.

Portalen SOL - inklusive Kvasir, Bilguiden og Minradio - holder stand som Norges største nettsted målt i antall unike besøkende. VG er imidlertid størst som selvstendig nettavis.

Det er på listen over såkalte samkjøringer, det vil gjerne si portaler som dekker to eller flere nettsteder, at SOL troner på toppen på Norsk Gallup Institutts WebMeasure-statistikk for mars.

SOL klatrer rykkvis mot to millioner unike brukere i måneden. I mars lå Norges største portal på nesten 1,9 millioner unike besøkende/nettlesere - en marginal nedgang på én prosent fra februar - mens de rene nettstedene (ikke med i samkjøringsstatistikken) VG Nett og Startsiden kommer på de neste plassene med henholdsvis 1,7 millioner og 1,6 millioner unike brukere.

ITavisen gjør en feiende frisk debut på WebMeasure. Nettsiden, som satser på dataspillnyheter og produktomtaler av mobiltelefoner og dingser for mobilt internett, registreres med 234.000 unike brukere i mars. DinSide er fremdeles storebror i dette segmentet med sin 487.000 unike brukere i mars - en økning på et par prosent fra måneden før.

Blant næringslivsavisene på nett er dn.no for første gang i år større enn digi.no, som mistet mye trafikk som følge av publiseringsstopp i hele påsken. Dagens Næringslivs nettavis fikk registrert 198.000 unike brukere i mars, mot digi.no's 182.000 brukere.

Den største overraskelsen: Jobbrekrutteringstjenesten Stepstone debuterer på WebMeasure med bare 66.000 unike besøkende og under én million sidevisninger.

For øvrig er det bare små endringer fra februar-målingen - se Aftenposten passerer Nettavisen.

Til toppen