BEDRIFTSTEKNOLOGI

SOL gir bort ringelydene gratis

Markedet for ringetoner og logoer for mobiltelefoner møter hard konkurranse når Scandinavia Online (SOL) velger å gi bort varer som andre aktører i markedet tar opptil 10 kroner for.

Frode Eriksen
2. okt. 2000 - 13:10

Men Scandinavia Online er ikke bare spandabel overfor sine kunder, for det ligger en bevisst tanke bak. De gratis ringelydene og mobillogoene kommer som en del av selskapets relansering av sin egen mobilseksjon. Og i dette markedet herjer i første rekke ungdommer i stor stil som effektive forbrukere av både bilder og lyder.

Flere selskap har den siste tiden lansert sine tjenester som tilbyr ringetoner og logoer til stive priser, på opptil 10 kroner for en enkelt ringetone eller en logo. Ved å nå gi bort varene legger SOL ut et agn for en ny kundegruppe som selskapet mer enn gjerne vil ha til sitt nettsted, og om de er der allerede, oftere.

Det nordiske markedet for ringelyder og logoer er estimert til flere hundre millioner kroner årlig. Med gratis tjenester venter SOL å gjøre et vesentlig innhugg i dette markedet. Selskapet forventer å kunne tjene tilbake der selskapet ikke får i inntekter på salg ved å selge annonser og sponsorater knyttet til tjenestene.

Fra før er det bare Dagbladet som gir bort logoer, riktignok bare til kunder som har registrert seg som brukere av Dagbladets egen portal.

Administrerende direktør i SOL, Kristin Skogen Lund, sier til digitoday.no at tjenesten er åpen for alle fra starten av, men at en ikke utelukker at tjenesten senere vil bli lukket for registrerte medlemmer.

SOL tilbyr fra starten 500 ringetoner, deriblant alle topp 30 på hitlistene, og vel 800 ikoner.

- Første steg er å innta en ledende posisjon i et aktivt marked, sier Skogen Lund.

- SOL har store ambisjoner når det gjelder mobilt Internett. SOL skal sitte i førersetet i den videre utvikling også på dette mediet og vil treffe fremtidige

brukere av mobilt Internett før det for alvor tas i bruk.

- Senere vil det blant mye annet også bli mulig å konfigurere WAP-telefonen enkelt via SMS. I og med at "surfe"-muligheten er begrenset på telefon, vil det også bli mulig å bygge en personlig portal tilpasset den enkeltes bruk, sier Skogen Lund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.