SOL i banksamarbeid

Scandinavia Online har i samarbeid med DnB startet en merkevareklubb på Internett. Konseptet er at SOL skal være på kjøperens side; Marginfri handel hvor SOL kun skal tjene penger på selve medlemskapet.

Scandinavia Online har i samarbeid med DnB startet en merkevareklubb på Internett. Konseptet er at SOL skal være på kjøperens side; Marginfri handel hvor SOL kun skal tjene penger på selve medlemskapet.

digi.no skrev nylig om at SOL Danmark er igang med en merkevareklubb (se relatert artikkel i margen til høyre). Nå er konseptet startet i Norge også, men på litt andre premisser.

Hans Petter Terning, leder for SOL Nettmarked i Norge, sier til digi.no at klubbmedlemmene skal få tilbud på 4000 merkevarer. Flertallet av varene er det prisgaranti på; det vil si at kundene får mellomlegget hvis de finner varen billigere andre steder.

- Leverandører er foreløpig Cendant Nordic, Boxman og Bokkilden. De to sistnevnte gir ekstra rabatt; konseptet er "bedre pris enn på det åpne markedet". Tilbudet skal utvikles videre. Foreløpig er det bare en bokpakke fra Bokkilden som følger tilbudet, sier Terning.

DnB har gått sammen med SOL om dette prosjektet. DnB-kundene vil få tilgang til produktet uten ekstra kostnader. Vanlig pris er 39 kroner i måneden, eller 468 kroner i året. 130.000 av DnBs Saga- og Totalkunder vil i første omgang få tilbudet. Terning forteller at SOL ikke skal tjene penger på selve handelen.

- Dette samarbeidet er strategisk viktig for SOL. Et samarbeid med Norges største bank, med så mange spennende produkter, er en viktig del av SOLs totale netthandelssatsing.

I tillegg til samarbeidet med DnB, har SOL et annet produkt sammen med bladet Dine Penger og nettbutikken Bedre Kjøp. Men både konseptet og underleverandørene er de samme (se peker til relatert nettsted, SOL Nettmarked, i margen til høyre).

Terning vil ikke røpe hvor mange medlemmer merkevareklubben har foreløpig, men han innrømmer at i hvert fall noen har handlet på markedet allerede.

Prisene man ser på nettet er inkludert frakt, og leveringstiden er i gjennomsnitt syv dager etter mottatt betaling. Enten får man en giro som betales før varen blir sendt, eller så kan man betale med kredittkort. SET-standarden er ikke innført ennå, men det står i planene for første kvartal 1999.

Til toppen