SOL kaster ut teknologene

Drøyt ett år etter fusjonen mellom Schibsted Nett og gamle SOL, som førte til både nye SOL og aksessleverandøren Telenor Nextel, opprettes datterselskapet SOL System. Dermed er den siste rest av teknologisk kompetanse ute av medieselskapet SOL.

SOL System kom offisielt på plass i forrige uke og består av den tidligere teknologiavdelingen til Scandinavia Online AS. Det er eks-direktør for utvikling og drift, Grete Viksaas, som blir daglig leder for en stab på rundt 45 som skal dekke den tekniske virksomheten i Norge, Sverige og Danmark.

- Vi skal levere internetteknologi til nettbaserte medieselskap. Det er vår primæroppgave, sier Viksaas til digi.no.

Hun opplyser at det er en rekke oppgaver de skal videreføre i SOL System, blant annet i nært samarbeid med en annen SOL-datter, webbyrået Neo Interaktiv.

- Vi skal fungere som webhotell for kundene, sørge for aksess på deler av webtjenestene deres, drifte annonsestyringssystem som NetGravity, selge databaser, levere kundeinformasjonsystem, drive handelsløsninger - inkludert betalingssystemet SOL Konto - og selge publiseringsopplegg i nært samarbeid med Neo. Neo og vi kompletterer hverandre, sier hun.

Planene om at SOL ville gjøre noe med teknologiavdelingen, har vært kjent siden før jul (se egen sak i margen). Utskilling av det tunge teknologimiljøet i SOL, er noe ikke minst Schibsted-ledelsen har vært opptatt av siden fremleggelsen av det negative bidraget på 51 millioner kroner per tredje kvartal i fjor.

Styreformann i SOL og konserndirektør i Schibsted, Birger Magnus, sa til digi.no den gangen at det nå var på tide å redusere ambisjonene på teknologiutviklingen noe og satse sterkere på innhold.

Siden desember har SOL kapret Telias Passagen i Sverige.

Viksaas forteller at SOL System vil være på jakt etter flere dyktige teknikere i markedet.

- Vi har vært for få og trenger noen flere for å drive et selskap som driver i samarbeid med andre, sier hun og hevder at budsjettet for 1998 ikke er forandret selv om den tekniske avdelingen er blitt skilt ut i et eget selskap.

- Vi skal stadig gå i balanse, sier hun og opplyser at SOL System vil operere som støttespiller for alle SOL-selskapene i Skandinavia.

- Dere vil ikke gå aksess-selskapet, Telenor Nextel, i næringen da?

- Nei, vi driver et nettselskap som leverer ulike webløsninger til kundene. Vi selger ikke internettaksess, sier Viksaas.

* (Se også presisering under relevante artikler på høyre side)

Til toppen