SOL kjøper DinSide for 86-100 millioner

Midt under aksjesalget og børsnoteringen, kjøper SOL seg hardt tiltrengt innhold. For 86-100 millioner kroner kjøper SOL DinSide fra Bernhard Steen, Bjørn Fritzvold og Jan Skøien.

Midt under aksjesalget og børsnoteringen, kjøper SOL seg hardt tiltrengt innhold. For 86-100 millioner kroner kjøper SOL DinSide fra Bernhard Steen, Bjørn Fritzvold og Jan Skøien.

digi.no skrev i forrige uke at DinSide nesten var solgt, enten til Dagbladet eller SOL. Nå er avtalen med SOL signert - midt under prosessen med å selge aksjer og børsnotere selskapet.

Les:


DinSide i salgsforhandlinger

SOL skal kjøpe DinSide med 720.000 SOL-aksjer som, hvis alt går som selskapet planlegger under børsnoteringen, vil være verd mellom 86-100 millioner kroner. SOL forsøker å få 120-140 kroner aksjen.

Dette er forholdsvis lavt. I forrige uka sa Jan Skøien, sjef for Micro Holding Invest som er hovedaksjonær, at selskapet ville selge dersom de fikk et bud på 200 millioner kroner.

For SOL er motivasjonen for oppkjøpet klar - selskapet mangler egenprodusert, bredt anlagt innhold, noe DinSide med deres forbrukerstoff gir dem. Hittil har SOL bare lånt innhold fra andre aviser, blant annet VG og Aftenposten. Men forhandlingene har neppe vært enkle - SOL og DinSide har kranglet i retten om eierskap til medlemmer i DinSides auksjonstjeneste.

Les:


SOL vil ordne auksjonskamp utenfor rettssalen

digi.no konfronterete i forrige uke både gründer Bernard Steen og Jan Skøien med de sterke ryktene om at DinSide nesten var solgt. Ryktene hevdet at selskapet skulle selges til SOL eller Dagbladet. Steen og Skøien bekreftet at selskapet jobbet med et salg, men at det var mange som var interessert og at mye fremdeles gjensto.

- Vi trenger en partner som kan hjelpe oss å ekspandere i utlandet, sa de to til digi.no i forrige uke.

Oppkjøpet av DinSide skjer etter at SOL har sendt ut prospektet for salg av aksjer i selskapet til et stort antall interessenter. Disse bør nå sette seg inn i oppkjøpet, for DinSide skal snart trolig spres til de andre nordiske landene.

Til toppen