SOL-kursen i fritt fall

Kursen til Scandinavia Online, Nordens største nettsted, faller fritt i dag. Akkurat nå er SOL verd 55 millioner kroner.

Kanskje eierne av SOL-aksjer er redd for at Telenor ikke vil bidra med mer penger når telegiganten nå varsler kostandskutt.

Selskapet har også i dag sendt ut en børsmelding om restrukturering av de tekniske systemene for å spare penger.

Dette kan derfor være en av mange forklaringer på at Scandinavia Online AS-aksjen i dag faller nesten fritt. I løpet av en time og tre kvarters handel har aksjen var er kursen halvert fra 2,50 til 1,20 kroner kl 11.45. Nå er kursen løftet til 1,60 kroner. Selskapet var dermed nede i en markedsverdien på smuleaktige 55 millioner kroner.

Kursfallet skjer under stor handel - innen klokken 14:10 er det solgt 1,458 millioner aksjer, 3,18 prosent av aksjene i selskapet. Dette er ikke så enormt mye i et vanlig selskap, men i SOL sitter det tre største eierne Schibsted, Telenor og Telia med nesten alt. 3,18 prosent er mer enn hva den fjerde største eieren Hafslund Invest hadde inntil nylig. Dette betyr at flere storeiere i SOL-aksjen nå ser ut til å ha kastet kortene.

Til toppen