SOL kutter teknikk og bygger katalogtjenester

SOL legger ned sin tekniske avdeling og produktutviklingsarbeidet i Norge. Over ti stykker blir berørt. Samtidig har internettselskapet ansatt en rekke nye selgere.

Syv av dem som jobbet på teknisk avdeling og med produktutvikling i SOL Norge fikk tilbud om å flytte til Stockholm. De takket nei. De resterende tre, som ikke lenger skal drive med teknikk og produktutvikling, er blitt omplassert i SOL i Norge og har fått andre arbeidsoppgaver.

- Vi har sentralisert endel av forretningsutviklingen til Stockholm. Noen har fått nye oppgaver hos oss fra 1. oktober, mens andre har valgt å slutte, sier Hans Petter Terning, konstituert administrerende direktør i SOL Norge, til digi.no.

Det begynner å bli noen år siden SOL satset skikkelig på webhotell-drift og andre tekniske tjenester, men Terning opplyser at de ti som var tilknyttet denne avdelingen var endel av et fellesnordisk forretnings-utviklingsopplegg med ansatte i Danmark, Sverige og Norge. Nå blir alle plassert i Sveriges hovedstad hvor morselskapet Eniro holder til.

Samtidig med at SOL kvitter seg med teknisk kompetanse, bygger de videre i andre enden. Etter oppkjøpet av det svenske katalogselskapet Eniro har SOL varslet at de skal satse mer på virksomheter som søketjenester og betalte oppføringer i bedriftsmarkedet.

Dermed hankes det inn nye selgere over en lav sko. Til tross for nedskjæringene er det i realiteten blitt flere ansatte den siste tiden. I dag har SOL i Norge rundt 70 ansatte, en netto-økning på ti personer som har kommet til de siste månedene. De nyankomne er for det meste selgere på provisjon som skal jobbe med salg av firmasøk for å øke inntjeningen til SOL i Norge.

Til toppen