SOL lager nyhetstjeneste under eget varemerke

SOL får nå en nyhetstjeneste under eget navn. NRK- og NTB-selskapet Nettnytt skal pusje nyheter rett ut på SOL, noe Kristin Skogen Lund er meget fornøyd med.

SOL får nå en nyhetstjeneste under eget navn. NRK- og NTB-selskapet Nettnytt skal pusje nyheter rett ut på SOL, noe Kristin Skogen Lund er meget fornøyd med.

- Dette er vi veldig glade for, og vi synes det er en fjær i hatten for oss. Hittil har vi ikke hatt noen egen nyhetstjeneste, men pekt videre til andre tjenester. Vi vil fortsette å bringe disse nyhetene til samarbeidspartnerne våre, samtidig som vi vil levere stoff fra NRK Alltid Nyheter. Vi ønsker å fremstå som en av de mest komplette nyhetstjeneste på nettet, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund til digitoday.

Det er Nettnytt AS som står bak, et selskap eid av både Norsk Telegrambyrå og NRK. Det nye SOL-tilbudet innebærer at NRK Alltid Nyheters redaksjon skal levere stoff mellom 06:00 og 22:00 på hverdager og mellom 09:00 og 18:00 på helligdager. Ifølge Skogen Lund skal enkelte NRK-journalister jobbe utelukkende med nyhetsproduksjon for SOL og med radionyheter til Radio Nettverk.

Nyhetene leveres både i tekst og lyd, blant annet med tre minutter korte lydbulletiner. Dette blir første gang SOL systematisk legger ut lydfiler i forbindelse med nyhetsproduksjonen.

Skogen Lund sier imidlertid at det ikke vil bli noen endring på policyen på forsiden av SOL. Det innebærer at portalselskapet fritt kan velge ut nyhetene og redigere på sin egen måte.

Det har lenge vært en diskusjon innad i NRK om man skal gi fra seg kontrollen med egne nyheter, blant annet til nettportaler som fungerer som konkurrenter til NRKs egne satsinger.

SOL vil altså ikke fungere som distributør for NRK i denne avtalen, slik SOL fungerer for de andre nyhetsleverandørene som Verdens Gang og Aftenposten.

Kilde på nyhetene vil bli oppgitt, men altså ingen lenke videre.

- Partenes felles målsetting er at vi skal bli mest oppdatert på nyheter. Med NRKs store og kvalitetsmessige nyhetsproduksjon i ryggen vil vi sikres optimal oppdatering og kvalitet på SOLs nyhetstjeneste, mener den administrerende direktøren.

Hun sier at det har vært ulike reaksjoner fra de andre nyhetspartnerne som har levert til SOL i lang tid. Fra dem har SOL kunnet skrive en ingress på forsiden før brukerne har blitt ført ned på et nytt nivå hvor man har pekt videre til de ulike nyhetskildene. Hun opplyser at disse kildene først og fremst er VG, Aftenposten og NTB (i tillegg til blant annet CNN Norge).

- For noen har dette vært helt uproblematisk, andre har reagert annerledes, sier hun.

- Men dette er noe vi har en god dialog på, sier hun videre.

Ifølge pressemeldingen forventes avtalen å tre i kraft "så snart NRK har de nødvendige journalistiske krefter på plass".

Til toppen